Kesksuvine vaarikadessert

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaarika-kookosevorm
Vaarika-kookosevorm Foto: Pille Petersoo

Nami-Nami toiduportaali juht Pille Petersoo ärgitab küpsetama värsketest vaarikatest magusat vormirooga, mitte kooki.

Kodumaised vaarikad on lõpuks ometi valmis saanud! Vaarikad sobivad imehästi kookoshelveste kaaslaseks ning siin retseptis ongi need kaks kokku saanud. Maitsva vormiroa tegemine on lihtne ja see on hea vaheldus vaarikakookidele.


Vaarika-kookosevorm

Neljale kuni kuuele

•    400 g ehk umbes liiter värskeid vaarikaid

•    3 sl suhkrut

•    1 tl kartulitärklist

Purukatteks:

•    150 g võid

•    180 g kookoshelbeid (Meira)

•    85 g ehk 1 dl suhkrut

•    60 g ehk 1 dl nisujahu

Serveerimiseks:

•    vanilliga maitsestatud vahukoort või Saare Smetanat

Sega vaarikad kartulijahu ja suhkruga, laota võitatud pirukavormi.

Sulata katte jaoks või, sega kookoshelveste, suhkru ja jahuga ühtlaseks. Pudista segu vaarikatele.

Küpseta 180-kraadise ahju keskosas 15–20 minutit, kuni kookoskate on kuldpruun.

Serveeri soojalt või jahtunult koos vanillimaitselise vahukoorega või näiteks Saare Smetanaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles