Suvemaitsed väikese vimkaga

Kukeseened kitsejuustu ja tilli-mündi­salatiga

FOTO: Marja-Liisa Plats

Tartu Antoniuse Gildi maitseelamuste koja catering-köögi perenaine Ann Ideon juhatab teid oma retseptides kulinaarsele suveseiklusele, kus kukeseeni täiendab kitsejuust ning salatit ehivad rukkililled.

Kukeseened kitsejuustu ja tilli-mündi­salatiga

Kahele

•    200 g kukeseeni

•    20 g võid

•    pool sibulat

•    60 g valgehallitusega kitsejuustu

•    100 ml rõõska koort

•    soola, pipart

Salatiks:

•    2 peotäit lehtsalatit

•    3–4 oksa tilli

•    2–3 oksa piparmünti

•    1 sl oliiviõli

•    soolahelbeid

Lisaks:

•    värskeid kartuleid

Haki sibul ja prae võis klaasjaks, lisa terved kukeseened ning prae kergelt läbi. Lisa tükeldatud kitsejuust ja rõõsk koor ning kuumuta, kuni kaste pakseneb. Maitsesta.

Salatiks rebi salatilehed väiksemateks tükkideks, näpi tillioksad ning mündilehed varre küljest, lisa õli ja maitsesta soolaga.

Serveeri kukeseente ja tilli-mündisalati kõrvale värskeid keedukartuleid.


Seesamikana lillelise salatiga

Kahele

•    300 g kanafileed

•    100 g seesamiseemneid

•    1 muna

•    soola, pipart

•    praadimiseks õli

•    Salatiks:

•    4 peotäit erinevaid salatilehti, nt lehtsalatit, rooma salatit, peedilehti

•    paar oksa meeldivaid ürte, nt punet, piparmünti

•    2 saialilleõit

•    2 rukkililleõit

•    1 sl head oliiviõli

•    soolahelbeid

•    balsamico-kreemi

Lõika kana viiludeks ning paneeri lahtiklopitud ja soolaga maitsestatud munas, seejärel seesami­seemnetes ning prae lõigud keskmisel kuumusel kuldpruuniks.

Salatiks rebi erinevad salatilehed suupärasemateks tükkideks, lisa terved pune- ja mündilehed ning saialille ja rukkilille õielehed. Lisa soolahelbed ja õli ning sega õrnalt läbi. Serveeri kanafileed salatipadjal, soovi korral pisukese balsamico-kreemiga.

Tagasi üles