Treeningsoovitusi kuumaks suvepäevaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ära loobu oma eesmärgist pelgalt seetõttu, et õues on liiga palav. Muuda oma harjumusi ja jätka trenniga ka suvel.

Olgu, küllap sa ei taha minna pikale jooksuringile keset päeva, kui päike lõõskab ja õhk ei liigu, kuid trenniks on teisigi võimalusi, õpetab Zest.

Treeni varahommikuti

Aja end maast lahti enne kui päike jõuab õhu kuumaks kütta. Varahommikune treeningsessioon annab sulle piisavalt aega, et päeva jooksul puhata ja lõõgastuda. Lisaks kiirendab see ainevahetust ja saad süümepiinadeta pärastlõunal mahlapulka limpsida.

Nipp! Pane oma jooksutossud õhtul või paar tundi enne jooksma minekut külmikusse. Jahedad jalanõud on palava ilmaga väga värskendavad.

Treeni batuudil

Vaata, kui lõbus lastel batuudil hüpates on! Miks mitte isegi selle võimalusi ära kasutada? Lisaks ei pea sa maja juurest kaugele minema ja saad vajadusel toast külma joogi järele haarata. Vaata batuudil treenimise õpetusvideot allpool!

Sõida rattaga

Päikese käes jooksmine on raskem kui rattaga sõitmine, sest vändates on kiirus suurem ja tuul jahutab keha. Kulutad rohkem kaloreid, kui sõidad metsa vahel, künklikul teel.

Nipp! Ära rutta pärast treeningut kohe külma duši alla – alusta leige veega, et vältida krampide teket.

Mine ujuma

Mine kohalikku ujulasse ja uju nii palju kui jaksad või veel parem, mine ujuma merre või järve. Vali rand, kus on kohal ka rannavalve ja tea oma piire, et mitte ohtu sattuda.

Jõusaal

Ka suvel saab käia jõusaalis, kus on tänu konditsioneerile märksa mõnusam trenni teha. Kasuta võimalust ja proovi midagi uut, et su treeningharjumused ei muutuks liiga ühekülgseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles