Hea seks aitab ka kortsude teket ennetada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti uurija väidab, et tervislik seksuaalelu võib tagada noorusliku välimuse.

Psühholoog David Weeksi sõnul muudavad vahekorra ajal eralduvad kasvuhormoonid naha elastsemaks. Vetruv ja vastupidav nahk ei lähe nii kergesti kortsu. Lisaks vähendavad endorfiinid ärevustunnet ja leevendavad valu, mistõttu on pärast seksi parem uni. Kõik need tingimused panustavad nooremasse väljanägemisse, vahendab iVillage.

Et oma teooriat kontrollida, veetis Weeks kümme aastat naisi ja mehi küsitledes, et nende seksuaalelu kohta teavet saada. Nõnda leidis ta, et need, kes nägid oma vanuse kohta väga head välja, seksisid keskmiselt kolm korda nädalas ehk 50 protsenti rohkem kui need, kes nägid välja eakohased või vanemad.

Seejuures osutus noorema välimuse saavutamiseks oluliseks mitte kõigest vahekordade arv, vaid sellest saadav nauding ja rahulolu. Head seksi nautides võib vanemas eas välja näha viis kuni seitse aastat noorem kui passis kirjas.

Varasemalt on Weeks uuringutega selgeks teinud, et nauditav seksuaalelu tagab ka pikema eluea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles