Ameerikas tehakse igal aastal kümneid tuhandeid ebavajalikke operatsioone

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/

Värske uuring jahmatab: et USA kindlustusfirmad maksavad iga operatsiooni eest arstile eraldi summa, opereerivad arstid ka neid inimesi, kes seda ei vaja.

Genius Beauty kirjutab, et värske uuringu kohaselt tehakse Ameerikas tuhandeid ebavajalikke kirurgilisi protseduure, muuseas ka seljaoperatsioone ja günekoloogilisi protseduure. Avalikkuse ette jõuab vaid loetud arv skandaalsemaid juhtumeid, kuid tegelikult tehakse Ameerikas igal aastal ilma mõjuva põhjuseta kümneid tuhandeid operatsioone, mis moodustav 20 protsenti kõikidest operatsioonidest.

New Yorgi jurist George Gellis selgitab, et kindlustusfirmad maksavad arstidele iga operatsiooni eest. Kõnekas fakt on see, et alates 2005. aastast on enam kui tuhat arsti nõustunud maksma oma patsientidele kahjutasu ebavajalike operatsioonide eest, et neid ei kaevataks kohtusse.

Praegu liigutakse Ameerika tervishoiusüsteemis selle poole, et enne kirurgilisi protseduure oleks kohustuslik saada teine arvamus ka sõltumatult arstilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles