Sagedased vead igapäevases ilurutiinis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

On väga palju pisikesi detaile, mida me oma ilurutiinis valesti teeme, kuid mille muutmine annab parema tulemuse.

Eemaldad meiki hooletult
 
Päev on olnud pikk ja raske ning enne voodisse vajumist jõuad sa vaevu meigi niiskete salvrätikutega maha pühkida, kirjutab Total Beauty. Kahjuks sellest ei piisa. Kuigi sa pühid minema suure osa kosmeetikast, surud sa osa mustusest sügavamal pooridesse, mis nahale sugugi hea ei ole. Seega kindlasti tuleks pärast nägu vee ja näopesuvahendiga puhtaks pesta.  See võib olla tüütu, kuid teeb sinu nahale head.

Käid liiga tihedalt pesemas
Duši all käimine on lõõgastav ja mõnus. Mõned armastavad end pesta lausa mitmel korral päevas, et tunda end täiuslikult puhtana, kuid tegelikult rikume me sellega oma naha mikrokliimat ja kahjustame nahka. Kui duši all käimise tihedust võimalik muuta ei ole, on siiski mõned nahale leebemad võimalused. Pese end jahedama veega ning kasuta väga õrna pesuvahendit, või loobu sellest täielikult. Tiheda pesemas käimise puhul peaks igal korral kindlasti end kreemitama. Ning kui võimalik, ära hõõru end rätikuga, vaid lase nahal õhu käes kuivada.

Pesed hambaid pärast sööki
Selgub, et ka liiga tihe hambapesu pole kasulik. Inglise hambaarstid ütlevad, et hambaid ei tohiks pesta vahetult pärast söömist, sest toidus sisalduvad happed pehmendavad hambaemaili ja nii võib harjaga hõõrumine kahjustada hambaemaili. Selle asemel kasuta hambaniiti, mis puhastab su hambavahed õrnalt.

Enne näopesu pese käsi
Kindlasti tuleks enne näo pesemist pesta oma käed, sest vastasel juhul on su nägu pärast mustem kui enne pesu.

Lõikad endal ise juukseid
Vahel võib juuksuriskäik päris tüütu olla. See on kallis ja vajab aega. Pealegi, mis see paari sentimeetri maha lõikamine siis ka ära ei ole! Vale. Esiteks, tõenäoliselt pole sul kodus korralikke juuksurikääre ning suvaliste kääridega lõigates lõhud sa neid rohkem kui katkiseid otsi maha suudad lõigata. Samuti pole eriti suur tõenäosus, et oskad oma juukseid lõigata nii, et need tõepoolest ka ilusti hoiaksid. Kui soovid juuksuris harvemini käia, hangi endale üks korralik juuste lõhenemist ennetav mask, mida regulaarselt kasutada.

Kasutad päikesekaitse kreemi lohakalt
Sa arvad, et lihtsalt riieteta kohtadele päikesekreemi lisamisest aitab, kuid tegelikult pole see nii. Alustuseks, ole kindel, et su kreemil pole säilivusaeg möödas. Kui su kreem on vanem kui kolm aastat, viska see minema. Kasuta kreemi, mille kaitsefaktor on suurem, kui sulle tundub vaja minevat. Kindlasti kreemita end üle terve keha enne riietumist, sest riided pakuvad kaitset päikese ohtliku kiirguse eest vaid SPF 4-9 väärtuses. Ning kindlasti kreemita end uuesti iga kahe tunni tagant.

Liiga palju palsamit
Kas sulle tundub, et mida rohkem palsamit ja mida pikemalt sel toimida lasta, seda paremini see su juustele mõjub? Tegelikult mitte. Suur osa inimesi kasutavad palsamit täiesti valesti. Palsamit ei tohiks panna peanaha ligidale, sest see muudab juuksed kiiremini rasvaseks ning lisaks on sealt juuksed niigi kõige tervemad. Umbes esimesed 15-20 sentimeetrit juukseid alates peanahast võiksid jääda palsamita.

Ei lase kreemil imenduda
Kui sa pole veel liitunud BB-kreemi vaimustusega ja kasutad endiselt klassikalist jumestuskreemi, on oht, et teed seda valesti. Enne jumestuskreemi kasutamist on väga oluline lasta kreemil täielikult imenduda. Keskmiselt kulub selleks umbes minut, mis pole tegelikult üldse pikk aeg oodata. Pärast minuti möödumist võiksid sa kuiva salvrätikuga näo üle tupsutada, et liigne kreem nahalt eemaldada. Kui sa seda minutit ei leia, on sinu jumestus tõenäoliselt ebaühtlane.

Lõhnastad end valesti
Kui sa piserdad lõhnaõli oma randmetele ja hõõrud neid seejärel kokku, hajub lõhn juba mõne tunni pärast. Kõige paremini püsib lõhn pulsikohtadel, näiteks põlveõndlas, kaelal, kõrvade taga ja tõesti, ka randmetel, kuid kindlasti ei tohiks lõhnastatud kohti hõõruda. See lõhub lõhnamolekulid. Lõhnastada tuleks end enne riidesse panekut, et lõhn kinnistuks su nahale, mitte riietele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles