Galerii: tantrafestivalil osales üle 600 inimese

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalavahetusel Viljandimaal toimunud tantrafestivalil osales kokku 603 inimest 11 erinevast riigist, oma teadmisi jagasid 14 õpetajat meilt ja mujalt.

«Oleme tõesti meeldivalt üllatunud, et festival juba esimesel aastal nii populaarseks osutus! Osalejate tagasiside on väga positiivne ja see näitab, et inimeste jaoks on enese ja oma paarisuhte arendamine oluline. Juba enne sündmuse lõppu uuriti meilt, millal järgmise aasta festival toimub,» sõnas tantrafestivali peakorraldaja ja Bhairava joogakeskuse tegevjuht Liisa Vask, kes lubab uut festivali 2014. aasta juuli esimeses pooles.

Festivalil sai osaleda enam kui 40 erinevas tantrateemalises loengus ja praktilises õpitoas, kus käsitleti lähisuhete, armastuse, vaimsuse, sensuaalsuse, mehelikkuse ja naiselikkuse ning kehatunnetusega seotud teemasid. Toimusid meditatsiooni-, jooga- ja massaažitöötoad, mida viisid läbi mainekad välislektorid ja Eesti tuntuimad tantraõpetajad Thule Lee & Erik Grünberg, Moses Somananda Maimon, Marika Tamm, Peeter Liiv ja teised.

«Kõik sujus väga ladusalt ja mõnusalt ning kõik need kolm päeva valitses festivalipaigas, Venevere puhkekülas, täiesti kirjeldamatu meeleolu. Just festivalil osalejad olid need, kes andsid sündmusele sellise kvaliteedi. Tagasiside põhjal võib välja tuua, et külastajate jaoks olid meeldejäävaimad rahvusvaheliselt hinnatud tantrameistrite Swami Vivekandanda Saraswati ja Ananda Maha haaravad loengud. Samuti kiideti Eesti ja välismaa õpetajate poolt läbi viidud praktilisi töötubasid ja rituaale,» lisas Vask.

Mis on tantra?

Tantra on iidne Indiast pärinev vaimne õpetus, mis käsitleb kõiki eluvaldkondi: tervist, intelligentsust, emotsioone ja ka seksuaalsust. Tantra õpetab inimese võimsaimat energiat – seksuaalenergiat – rakendama enesearenguks nii oma intiim- kui igapäevaelus. 

«Tantra sobib inimestele, kes soovivad arendada iseennast ja oma lähisuhet. Tavapärane seksuaalsus, millega paljud inimesed harjunud on, on tihti üsna piiratud – suhte alguses on see tavaliselt intensiivsem, kuid muutub peagi vähem kirglikuks, vahel isegi mehaaniliseks. Tantra toob seksuaalsusesse ja suhtesse hoopis uue kvaliteedi ja tähenduse – sellise, mida kogedes enam endist tagasi ei igatseta ning mis muutub aja jooksul aina sügavamaks ja nauditavamaks. Tantra õpetab, kuidas kogeda ja kuidas pakkuda naudingut, ka siis, kui sa ei ole seda veel erinevatel põhjustel kunagi suutnud. Tantra hõlmab endas tegelikult kõiki eluvaldkondi,» kommenteeris Moses Somananda Maimon, Bhairava joogakooli looja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles