Igapäevased suhtlemisvead, mis lõhuvad sinu kooselu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

Mõnikord me ei märkagi, kuidas mõned igapäevased käitumismustrid võivad õõnestada meie kooselu ning juhtumid, mida arvame oma suhtele kasuks tulevat, mõjuvad sootuks vastupidiselt.

Levinud suhtlusprobleemid pani kirja Woman’s Day.

Ära jää ootama, millal ta oma murest räägib
Mehed ei soovi välja näidata muresid ning nõrkusmomente. Kui mees tajub, et sul on liiga kiire, et tema halba enesetunnet märgata, ei räägi ta sellest ka ise ning jääbki masendunuks. Seega, ära jää ootama, mil ta ise teema üles võtab, vaid küsi, millest ta mõtleb ja mis teda muretsema paneb.

Ole tänulik
Nii nagu sina ei soovi, et sind iseenesestmõistetavalt võetakse, ei soovi seda ka tema. Anna talle teada, et hindad tema pingutusi ja panust teie ellu. Nende sõnade väljaütlemine ei nõua sinult palju, kuid muudab oluliselt tema enesetunnet. Kui sa ise tunned, et tema sind piisavalt ei tunnusta, anna talle sellest teada!

Teod räägivad sõnadest kõvemini
Ära hinda mehe tundeid vaid selle järgi, mida ta ütleb. Erinevalt naistest ei oska või ei taha mehed tihti oma tundeid pikkades lausetes väljendada. Kuid see ei tähenda, et ta ei näitaks oma tundeid sinu vastu. Väikesed žestid, sinu aitamine ja toetamine on need, millega ta tahab sulle öelda, et ta armastab sind. Kui ta on pingutanud, et sulle oma kiindumust näidata, kuid sina süüdistad teda ükskõiksuses, tunneb ta end haavatuna.

Tegele oma libiidoga
Kui sa pole seksist huvitatud, peaksid sa selle probleemiga tegelema ning endalt küsima, miks see nii on. Probleemi ignoreerimine on sama hea kui ignoreerida oma partnerit ja sisuliselt seda sa seksist keeldudes teedki.

Endist ja praegust meest ei võrrelda!
Mitte kunagi ei tohiks võrrelda eksi oma praegusega mehega! Kui tunned, et su mees käitub mingis olukorras valesti, siis selle asemel, et teda teistega võrrelda, selgita talle probleemi ning tema vigade asemel keskendu sellele, mis tema juures suurepärast on.

Lase vanast lahti
Kui sa oled oma varasemates suhetes väga palju haiget saanud ja kardad ka nüüd, et su mees murrab su südame varem või hiljem, ei saagi sa luua oma mehega intiimset sidet. Olnuga tuleb leppida ja lõpparve teha ning võtta uut suhet kui uut algust.  

Võrdsed panused
Üksinda suhet toimimas hoida pole võimalik. Kui te ei õpi kahepoolselt panustama, laguneb teie suhe peagi.

Jäta eelarvamused kõrvale
Sa arvad, et sa tead, kuidas su mees mingitele teemadele reageerib ja seega ei räägi sa neist kunagi ning samas oled tema suhtumise peale pahane. Selle asemel, et lasta eelarvamusel stressi tekitada, räägi oma mehele probleemist, sellest, millised on sinu kartused ning küsi, kuidas olukord tegelikult on. Kui oled temast valesti aru saanud, selgitab ta sulle oma seisukohta kindlasti põhjalikumalt ning saate mitmeid asju selgeks.

Võitlemise asemel kuula tema seisukohta
Kui teil tekib mingil teemal lahkarvamus, siis selle asemel, et kuulata tema põhjuseid, asud sa tema vastu võitlema. Näiteks, kui ta leiab, et oled viimasel ajal ostlemiseks liiga palju raha kulutanud, leiad sa, et ta ei oleks tohtinud endale osta pileteid spordimängule. Sa ei pea tema seisukohaga nõustuma, kuid selline vastandumine tekitab veel suuremat tüli ning ta tunneb, et sa ei kuula üldse tema jutu mõtet, vaid võitled põhimõtteliselt.

Probleemidest rääkige sarkasmita
Sarkasm on suhtlemisel normaalne vaid siis, kui see on lõbus ja heatahtlik norimine, mida mõlemad ühtmoodi mõistavad. Kuid asjade puhul, mis sind tegelikult häirivad, jäta sarkasm kõrvale ja esita oma küsimus selgelt ning otse. Sarkasm on sellistes olukordades alandav ning valesti mõistetav.

Suhelge iga päev
Suhte kooshoidmiseks peab sellega iga päev tegelema. Kui te üksteisega suhtlemiseks aega ei leia, jõuate te peagi sinna, et tundub nagu teil polekski enam millestki rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles