Õnn ja vedamine sõltuvad sinu suhtumisest

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Mõnel inimesel lihtsalt näib olevat rohkem õnne kui teisel. Tegemist pole universumi õnne- või salaloitsuga, need inimesed on end õnnele eelhäälestanud!

You Beauty vahendab Hertfordshire’i ülikooli psühholoogiaprofessori, doktor Richard Wisemani selgitust, miks on mõnel inimesel rohkem õnne kui teisel.

Juhusega pole siin midagi pistmist. Vedamine on seotud inimese iseloomu, eeldusoskuste ja käitumisega. Sellised inimesed on tavaliselt käitumiselt ekstravertsed, võtavad asju pingevabalt ning on uutele kogemustele avatud. Wiseman selgitab, et õigel ajal õiges kohas olemine ongi seotud eelkõige sellega, kuidas inimene olukorraks häälestatud on.

Wisemani sõnul on olemas neli põhilist õnne eeldust:

1.       Õnnelikud inimesed märkavad tekkivaid võimalusi, loovad neid ning julgevad reageerida. Nad oskavad inimestega tutvust alustada, nendega kontakti saavutada ning suhteid hoida. Nad on riskialtid, proovivad uusi asju ning uusi olukordi. Kõige olulisem ongi see, et sellised inimesed otsivad elust mitmekülgsust ja loovust.

2.       Nad teevad otsuseid lähtuvalt oma sisetundest. Nad julgevad võtta vastu otsuseid vastavalt sellele, mida nad enesele paremaks peavad. Lisaks on neil oskus puhata ja lõõgastuda, mis mõjub hästi vaimuteravusele ning otsustusvõimele.

3.       Nad saavad aru, et oluline pole ühel päeval õnneni jõuda, vaid peavad oluliseks kogu elu rahulolu tunda. Seega käituvad nad kõikides elu olukordades enesekindlamalt, koostööaltimalt ja seikluslikumalt. Selline käitumine suurendab nende võimalust läbi lüüa, sest  pole võimalik olla edukas asjades, mida sa proovinud pole. Nad ei lase end tagasilöökidel rivist välja viia, vaid jätkavad eesmärgi poole liikumist.

4.       Õnnelikud inimesed oskavad muuta halva õnne oma edu eelduseks. Nad keskenduvad tulevikuvõimalustele, võtavad vigadest õppust ning otsivad lahendusi, kuidas järgmisel korral sama olukorraga hakkama saada.

Kui sa tunned, et need neli omadust ei käi kuidagi sinu olemusega kokku, on aeg õnnelikuma elu nimel oma suhtumist muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles