Facebooki-armukadedus tabab kõige rängemalt intelligentseid naisi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uus uuring näitab, et need, kes saavad ülikoolis paremaid hindeid, tunnevad Facebooki külastades suurema tõenäosusega armukadedust.

Virginias Roanoke’i kolledžis tehtud uuringu käigus paluti üliõpilastel ette kujutada erinevaid situatsioone nagu näiteks avastada partneri Facebooki kirjakastist sõnum võõralt sisuga: «Mida sa hiljem teed?». Leiti, et need tudengid, kel on kõrge keskmine hinne, muutuvad sellises olukorras kõige armukadedamaks, kirjutab Daily Mail.

Kuigi uurimuse tulemused pole veel lõplikud, on uuringu juhi, psühholoog Denise Friedmani sõnul põhjus isiksusetüübis. Ülikoolis paremaid hindeid saavatel tudengitel (just naistel) on suurem kalduvus armukadedusele, sest enamasti on nad kohusetundlikud, tugeva enesekontrolliga ja kipuvad olema perfektsionistid.

Uuringu käigus jälgiti ka seda, kuivõrd mõjutab armukadedustunnet emotikonide (naerunägu ja silmapilgutust imiteerivate kujutiste) kasutamine sõnumites.

Kui varasemalt on tõestatud, et naised muutuvad Facebooki kasutades armukadedamaks kui mehed, siis näiteks emotikonide kasutamine flirtivates sõnumites mõjus meestele rohkem kui naistele, sest nad nägid selles emotsionaalset truudusetust.

«Silma pilgutavat emotikoni tajuti kõige flirtivamana, sellele omistati isegi seksuaalset alatooni,» märkis Friedman. «See võib selgitada, miks mehed selle pärast armukadedamaks muutusid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles