Kas naised peaks oma kehakarvadega leppima?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hispaania ajakirjanik ja blogija Paloma Goñi on võitnud väga palju tähelepanu oma väljaütlemistega, et naised peaksid õppima elama oma kehakarvadega.

Paloma Goñi on alati vihanud karvaeemaldust. Ka teismelisena oli see talle tõeline piin, kirjutab thelocal.es.

Mõnda aega proovis Paloma vähendada «piinaperioode» ja eemaldas karvu vaid suvel, sest talvel keegi ta jalgu nagunii ei näinud. Sel aastal ei ole ajakirjanik aga enam kindel, kas soovibki karvaeemaldusega tegeleda. Oma blogis teatab ta, et naudib «musta metsa» oma väga «valgetel jalgadel».

Internetiavarustes on Paloma blogi ja seal olevad ausad pildid kulutulena levima hakanud. Paloma pole kindel, kas taastab oma suvevälimuse. Talle jääb arusaamatuks, miks peetakse naiste puhul karvaeemaldust nii normaalseks, isegi kohustuslikuks. Teema kohta pikemalt uurides on ajakirjanik avastanud, et kui osa naisi loobubki kubemekarvade eemaldamisest, siis kaenlaaluste karvade ja säärekarvade allesjätmisest ei taha keegi midagi kuulda.

Nüüd on Paloma Goñi otsustanud, et naistel peaks olema õigus valida. «Me (naised) oleme karvased,» kirjutab ta. «Meil on karvad kaenla all, kubemepiirkonnas ja veel teisteski kohtades. Me oleme karvased täpselt nagu mehedki.»

Selle tõestuseks on ta blogis avaldanud pilte oma karvastest kaenlaalustest ja jalgadest. Esialgu ei tahtnud Paloma mees naisest selliseid pilte blogi tarvis teha, sest pidas seda «esteetiliseks rünnakuks», kuid naine ei andnud alla. Paloma on võtnud oma südameasjaks muuta inimeste arusaama naiselikust ilust.

«Ma ei tea, kas ma allun survele ja eemaldan karvad,» märkis ta. «Kuid ma tean, et kui ma seda teen, siis eemaldun ma oma tõelisest minast.»

Vaata pilte SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles