Arbuus, südasuve jahutaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sorbett või suvejook arbuusist.
Sorbett või suvejook arbuusist. Foto: Liina Karron

Viinistu rannaresto perenaine Liina Karron annab suveretsepti, mille järgi võib arbuusist teha nii sorbetti kui ka karastavat jooki või joovastavat kokteili.

Suur suvi on kohal ja kuumad ilmad jõuavad muidu tuulisele Viinistulegi. Kui nädalavahetusel rannarestorani terrass justkui hoobilt täitub, tuleb teinekord pikast ootamisest ülekuumenenud külalisi arbuusijoogiga jahutada.

Tegu on tõeliselt mitmekesise ja imelihtsa põhiretseptiga: külmuta algsegu sügavkülmas ja saad sorbeti, lisa segule mineraalvett ja saad karastusjoogi, lisa karastusjoogile sorts tequila’t ning saad joovastava joogi.

Sorbett või suvejook arbuusist

•    veerand arbuusi

•    paar lusikatäit valget suhkrut

•    ühe laimi mahl

•    kümmekond mündilehte

Puhasta arbuus seemnetest, eemalda koor. Purusta arbuus koos laimimahla, mündi ja suhkruga kannmikseris või nuimikseriga. Sorbeti tarvis külmuta segu sügavkülmikus, karastava suvekokteili jaoks lisa püreele meelepärane kogus mineraalvett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles