Nõuandeid, kuidas küünelakk kauem peal püsiks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kena maniküür tekitab naistel alati igas olukorras parema enesetunde. Kuidas aga küüned kauem ilusana püsiks? See pole üldse keeruline! Küünelakk püsib kauem küüntel, kui järgid paari lihtsat nõuannet.

Pea meeles järgmisi nõuandeid ning su küüned püsivad kauem ilusatena, kirjutab allwomenstalk.com.

Mugav küüne pikkus

Küünelaki püsivuse juures mängib olulist rolli see, kui pikad on su küüned, et saaksid mugavalt oma asju teha ilma, et küüned murduks. Lõhenenud küüs võib valu teha, rääkimata sellest, et su maniküür saab rikutud. Kui sa mängid mõnda muusikainstrumenti või pead töö tõttu palju trükkima, oleks mõistlik küüned pigem lühikeseks lõigata. Ära kasvata küüsi liiga pikaks, kui sul just pole äärmiselt tugevad ja vastupidavad küüned.

Valmista küüned ette

Küünte ettevalmistus tähendab seda, et teed taolisi hoolitsusi, mida tehakse salongides. Kõigepealt eemalda vana küünelakk kasutades usaldusväärset küünelakieemaldajat. Seejärel käi küüned üle silendajaga, mis toimib veidi nagu liivapaber, kuid on tunduvalt pehmem. Silendaja muudab küüne pinna siledaks ning selle tulemusel näevad ka lakitud küüned ühtlasemad ja kenamad välja. Kui soovid, võid eemaldada ka küünenahkasid. Viimane samm on küünte viilimine, et nad saavutaksid soovitud kuju ja suuruse.

Niisuta küüsi

Kui oled viilimise lõpetanud, pese käed tolmust puhtaks. Kasuta niisutavat kätekreemi, et käsi ja küüsi kosutada. Niisutaja aitab vältida ka seda, kui lakkimisel peaks küünelakki minema küüne kõrval olevale nahale - tänu niisutajale ei jää lakk naha külge kinni. Niisuta käsi kindlasti ka pärast lakkimist, kui küünelakk on küüntel kuivanud.

Alati kanna küüntele laki aluskiht

Iga korraliku maniküüri all on aluskiht. Aluskihi kasutamine on vajalik selleks, et küünelakk kauem peal püsiks. Aluskiht loob barjääri küüne ja küünelaki vahele ning tõepoolest aitab küünelakil kauem peal püsida, sest see on nagu kruntvärv. Aluskiht on alati maniküüri oluline osa.

Lase laki kihtidel kuivada

Sellest sammust vaadatakse tihti mööda, sest lakikihtide kuivamine võtab aega, ometi on kihtide kuivatamine ülioluline pikaajalise maniküüri jaoks. Lase küüntel pärast aluskihti kuivada ja lase neil kuivada ka järgmiste kihtide vahel. Üle kolme kihi ära küünelakki küüntele kanna. Kindlasti lase küünelakil pärast viimast kihti kuivada.

Leia omale suurepärane pealiskihi lakk

Isegi kui jätsid mõne eelneva sammu vahele, on väga oluline, et kõige pealmine kiht oleks olemas. Väga hea pealiskihi lakk on see, mis määrab, kui kaua su küünelakk peal püsib. Võib-olla oled isegi nõus raha kulutama mõne kallima laki peale, mis aitab küüntel kauem oma ilu säilitada. Kallimad lakid võivad küll tunduda suure väljaminekuna küünelaki kohta, ent samas on nad oma tõhusust tõestanud. Hea pealiskiht kindlustab kestva ja kauni maniküüri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles