Kuidas lapsi suvel liigse päikese ja putukate eest kaitsta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuidas kindlustada, et laps suvel piisavalt vedelikku tarbiks ning pikaks ajaks päikese kätte mängima ei jääks? Mida teha, et sääsed lapsele liiga ei teeks? Järgnevalt on välja toodud mõned nõuanded, kuidas lapsi suvel kuuma, päikesepaiste ja putukate eest kaitsta.

Väldi kuumast tingitud väsimust

Kui laps on päikese käes liiga kaua olnud ja sõna otseses mõttes ülekuumenenud, võivad tal esineda sümptomid nagu iiveldus, oksendamine, uimasus ja segadus, kirjutab parenting.com. Kui kahtlustad, et su laps võis liiga kaua kuuma õhu käes olla ning tunneb end nüüd halvasti, palu tal kõik tegevused lõpetada ja pane laps jahedasse kohta lamama. Anna talle kindlasti juua. Kui sümptomid ei kao või kui lapse kehatemperatuur on väga kõrge, kutsu kiirabi.

Hoia putukad eemale

Enneta sääsehammustusi hoides lapsi eemale kohtadest, kus võib olla seisvat vett. Kindlasti on kasu ka spetsiaalsetest sääsetõrjevahenditest ning lastel tasuks hommikutel ja õhtutel pigem toas olla, sest siis on putukad kõige aktiivsemad.

Kui lähete lastega metsa või kohta, kus on palju rohumaad, tasuks selga panna pikkade varrukatega pluusid ja pikad püksid, et vältida puuke. Pükste sääred tasuks alt sokkide sisse pista ja riietele võib pihustada ka puugitõrjeks mõeldud vahendeid. Riided võiksid olla pigem heledad, siis on puuke paremini näha.

Paku lapsele palju juua

Aktiivsetel lastel võib suvel esineda vedelikupuudust. Olenevalt sellest, kui palju laps liigub ja kui suur ta on, tuleks talle pakkuda iga 15-20 minuti tagant juua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles