Kui palju maksab naiste enesekindlus?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida on selleks vaja, et tunneksid end enesekindlalt? Kõrged kontsad, erepunane huulepulk ja uus seksikas aluspesu? Uue uurimuse järgi kulub naistel elu jooksul enesekindluse peale umbes 15 000 eurot.

Värske uurimus selgitas välja, et oma elu jooksul kulutavad naised veidi üle 15 000 euro, et näha head välja ja tunda end hästi, vahendab femalefirst.co.uk.

Teadlased uurisid välja, et enesekindlus tuleb naistel päris kopsaka rahasumma eest - aastas käiakse välja umbes 240 eurot, et soetada ilutooteid ning parandada seeläbi oma enesetunnet.

Pole ka ime siis, et 86 protsenti naistest sõnas, et tunnevad end enesekindlamalt, kui on enda eest hoolitsenud pealaest jalatallani.

Kuus naist kümnest ütles, et neil on range ilurežiim paigas kindlustamaks, et nad ei lahku kunagi kodust hoolitsemata välimusega.

Hoolimata sellest, et naised kulutavad oma välimuse peale raha, selgus ka see, et nad tunnevad end hästi vaid 3 tundi ja 43 minutit igas päevas.

Uurimuse läbi viinud kampaania Ready to Glow esindaja Carole-Ann Rice lausus, et kõige pisemad asjad võivad naise enesekindlust oluliselt mõjutada ja ka kõige tagasihoidlikum naine tunneb end hästi, kui tema välimus on hoolitsetud.

Uurimuses vaadeldi ka väliseid tegureid, mis mõjutavad otseselt naiste enesetunnet. Näiteks kompliment sõbralt või partnerilt, laitmatu näonahaga ärkamine ja uus aluspesu garanteerivad naise enesekindluse tõusu.

Neli naist kümnest tunnevad end automaatselt paremini, kui nad näevad fotodel head välja ning 40 protsenti naistest tunnevad end hästi, kui saavad hommikul segamatult välja magada.

Top 20 asja, mis naiste enesekindlust tõstavad:

  1. Kompliment partnerilt, sõbralt või võõralt;
  2. Ideaalne soeng/uus lõikus või juuksevärv;
  3. Fotodel hea välja nägemine;
  4. Siledad/raseeritud jalad;
  5. Korralik ööuni;
  6. Kallistamine;
  7. Kui keegi avaldab armastust;
  8. Puhkuselt naasmine hea enesetundega;
  9. Naeratus mõnelt võõralt;
  10. Uus aluspesu;
  11. Kui keegi ütleb, et sa näed noor välja;
  12. Laitmatu riietus;
  13. Kui keegi küsib, kust sa midagi ostsid;
  14. Kui mõni laps ütleb, et sa näed kena välja;
  15. Laitmatu nahaga ärkamine;
  16. Riietus, mis paljastab su lemmikkehaosa;
  17. Kitkutud kulmud;
  18. Kui keegi palub sind kohtingule;
  19. Värske maniküür;
  20. Täielik meik.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles