Kogu tõde abielust: kuus valet, mis annavad pruutidele asjatult lootust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Miks räägitakse pruutidele pulmapäeval südantsoojendavaid lugusid sellest, kuidas abielus olemine on imeline? Miks korrutatakse, et nüüd saab su elu palju õnnelikum olema, sest su kõrval on partner?

Tõenäoliselt seetõttu, et keegi ei taha pruudi illusioone nii varakult lõhkuda oma lugudega sellest, milline on abieluinimese argipäev. Abielu nõuab pühendumist ja enamik meist teavad, et kõik 365 päeva aastas ei saa olla lillelised. Ometi ei julgeta abiellujatele mainida seda, et kooselus tuleb ette tõuse ja languseid, kirjutab Huff Post.

Pärast pulmi ja mesinädalaid hakkab esialgne illusioon ähmasemaks muutuma ja võid imestada, miks keegi sulle ei rääkinud, milline on abielu tegelikult.

Järgnevalt on välja toodud kuus valet, mida abielus olevad inimesed ikka armastavad abiellujatele rääkida.

Olete juba mõnda aega koos elanud, seega te nagu olekski juba abielus. Kihlatutena koos elamine erineb oluliselt sellest, milliseks kujuneb teie elu abielus olles. Kui su alateadvuses on teadmine, et saad iga hetk minema kõndida, siis ei häiri sind see, et mees jätab prill-laua üles või viskab mustad riided põrandale. Kui sa aga lõksus oled, siis see tekitab masendust.

Sa ei pea enam raha pärast muretsema! Pärast abielu panevad paljud paarid oma rahad kokku, mõned avavad ka ühiseid pangakontosid. Tegelikult on ühise pangakonto puhul tunduvalt raskem jälgida, kes, kui palju ja kus kulutas. Võib öelda, et «meie raha» on tegelikult hea vaidluste algataja.

Ära muretse, paari aasta pärast muutub ta mõistlikumaks. See, kes sulle väidab, et aastate jooksul muudab abikaasa oma põhimõtteid, et need sinu omadega paremini sobiks, on suur valetaja.

Sa ei tunne enam kunagi üksindust. Kes ütles, et end üksikuna tundmiseks peab tingimata üksi olema? See on loomulik, et abielludes näete oma sõpru ja pereliikmeid harvemini ja see võib ka üksindustunnet tekitada.

Su elu muutub palju lõbusamaks võrreldes sellega, kui sa veel vallaline olid. Sa ei tunne neist aegadest kunagi puudust. Kas mõni abielus olev naine võib käsi südamel väita, et ta ei igatse neid päevi, mil sai sõbrannadega muretult ööklubides käia ja võõraste meestega flirtida?

Usu mind, sulle hakkavad kõik asjad su abikaasa juures meeldima, sest selles ju abielu mõte ongi! Arvate tõesti, et kõik abikaasa harjumused ja kombed hakkavad teile ajapikku meeldima? Näiteks see, et ta peeretab varjamatult või röhitseb ja suitsetab? Vaevalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles