Kuidas töökeskkonnas rahuneda?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuhjunud töö pärast puhkust võib tekitada stressi
Kuhjunud töö pärast puhkust võib tekitada stressi Foto: SCANPIX

Isegi kõige tasakaalukamad meist kaotavad vahel enesekontrolli ning tunnevad, et emotsioonid löövad lainena üle pea.

Alati pole stressirikastel perioodidel võimalik võtta endale eraldi rahulikku aega joogaks või pikaks jalutuskäiguks, kirjutab Total Beauty.

Närimiskumm käekotti
Kui tunned närvilisust enne tähtsat koosolekut või kohtumist, võib aidata pinget füüsiliselt maandada nätsu närimine. Kuid ära unusta, et koosolekul või teistega rääkides mälumine on ebaviisakas, seega viska näts enne kohtumist ikkagi prügikasti!

Neutraalsed helid
Avatud kontorites või näiteks kodus töötades võib tihti olla raske end ümbritsevast isoleerida ning keskenduda. Otsi Youtube’ist või spetsiaalsetest internetisaitidest (näiteks Calm.com) rahustavaid helisid. Pane klapi pähe, rahune. Võta aeg maha. Ja hakka tegutsema!

Naera
Võta paus ja vaata mõnda naljakat videot või lehekülge, sest naer on kõige parem ravi! Uuringud on tõestanud, et naermine vähendab kahjulike stressihormoonide teket kehas. Seega, see lollakas video kitarri mängivast kassist teeb sulle head!

Muusika vastavalt tujule
Kuula muusikat! Mõnus muusika on suurepärane ravim halva tuju vastu. Koosta endale playlist'id erinevate meeleolude jaoks või kasuta mõnda veebilehte, mis on selle töö juba ära teinud (näiteks stereomood.com).

Joo teed
Miks on britid rahulikud? Nad joovad palju teed! Uuringud on näidanud, et inimestel, kes joovad palju teed, vallandub keerulistes olukordades vähem stressihormooni. Seega, igapäevane teejoomine aitab sul negatiivseid emotsioone ennetada.

Kallista
Uuringud on näidanud, et kui inimene stressisituatsioonis kedagi kallistab, väheneb tema vererõhk ning kiirenenud südametöö aeglustub taas. Seega, kui tunned end halvasti, kallista kedagi. Soovituslikult kedagi, keda sa tunned.

Hinga end rahulikuks
Hinga sügavalt sisse, hoia oma hinge umbes 10 sekundit kinni ning tunneta pinget, mis sinu kehasse tekib. Lase oma keha lõdvaks ning hinga aeglaselt välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles