Pirgit Toomel: kuidas meest endast eemale peletada?

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas tahtlikult või kogemata, kuid mehi ei olegi nii keeruline endast eemale peletada. Selleks on vaja kasutada ainult paari nippi, et ta sinu eest põgenemisel Guinessi raamatus oleva jooksurekordi purustaks. Sobra enda varjatud iseloomupagasis või õpi näitlema, esitlemaks külge, mis on iga mehe õudusunenägu, ja läinud ta ongi. 

Ikka ja jälle räägitakse, kuidas mehele muljet avaldada ja teda enda kõrval hoida, kuid mida teha olukorras, kus oleks vaja mehest lahti saada? Siinkohal ei pea ma silmas argpükslikku käitumist suhte lõpetamisel, vaid härrasid, kes ei mõista äraütlemist ja jätkavad sihikindlalt eesmärgi poole püüdlemist. Kuigi mõnele mõjub ka inetult käitumine kui karule meepurgi ette andmine, siis vaimselt terve mehe suudad kehva iseloomuga endast eemale peletada küll.    

Hakka ropendama! Mehele ei ole midagi eemaletõukavamat kui ropu suuga naine. See on käitumismaneer, millega suudad hävitada kogu enda ilu ja elegantsuse, kaunistagu su pihtasid kasvõi Ivo Nikkolo. Tean, et võitleme võrdõiguslikkuse eest ning piirid naiste ja meeste käitumisreeglite vahel hakkavad hägustuma, kuid ka märatsevad, kaklevad ja inetut kõnepruuki kasutavad mehed ei mõju meile ahvatlevalt. Räuska õhtu otsa ja sa võid peatselt laiutada uhkes üksinduses.  

Tänitamine, tänitamine, tänitamine.. «Jälle sa unustasid prügi välja viia. Ma ütlesin sulle mitu korda, et kui sa täna meie rämpsu tänavale ei vii, peame ootama veel nädala, et seda teha. Ainuke, mida sa teha oskad, on teleka ees jalgade lauale panemine ja õlle joomine!» Vaevalt sulle endale meeldiks, kui  mees kritiseeriks sinu söögitegemise oskust, riietust või väljamagamata nägu. Igapäevaselt negatiivsete kommentaaride kuulmine on piisav põhjus inimesest eemaldumiseks. Palju meeldivam on aega veeta kellegagi, kes kiidab, nii et kõrvad hakkavad liikuma.     

Ole põikpäine ja sama kangutamatu oma arvamusega kui kõvem metallkroom. Võin lubada, et pärast mõningast arutelu jõuab su sõber arusaamale, et ilusate mõttevahetuste asemel valitseb teie suhtes aktiivne vaidlus, kus eksimuse tunnistamine on samasuguse kaaluga kui enda idioodiks nimetamine. Paraku suudad sellise käitumisega tekitada vastaspoolele tunde, et ta on rumalam kui lauajalg, kel pole mitte mingisugust sõnaõigust. Lihtsam oleks seinaga rääkida, kes vähemalt vastu ei vaidle. 

Usaldamatus ja pidev kontroll mehe tegemiste üle on sobiv kombinatsioon võitmaks endale psühhopaat-naise tiitlit. Ära unusta, et enamusel meist on seljataga traumad ja halvad kogemused inimesega, kes tegi ahistamisega hingele liiga. Keegi meist ei taha kaks korda sama reha otsa astuda, mistõttu küsimused «Kellega sa eile olid?», «Miks sa ei vastanud, kui ma sulle helistasin?», «Kus sa öösel olid?» on ehmatavad ja eemalepeletavad.

Kui sa soovid teie suhte algusele kiiret lõppu, siis ei ole vaja teha muud, kui tema korterisse sammhaaval sisse kolida. Selleks aseta enda hambahari, šampoon ja muud hügieenitarbed mehe vannituppa. Ühelt poolt praktiline ja loogiline ettevõtmine, kui sa niikuinii hommikuti tema dušigeeli kasutad, kuid sinu tampoonipakikesega tõtt vaatamine mõjub mehe haprale hingele samasuguse ootamatusena kui magamistoast lapsevoodi leidmine.

Viimase ettevõtmisena piisab sul vaid teie ühist tulevikku planeerima hakata ja näed, kuidas mees jookseb, nii et tolmab. «Kallis ma armastan sind! Sa teed mind nii õnnelikuks. Ma tahan elupäevade lõpuni sinuga koos olla, lapsi saada ja koos vananeda. Kas sa tahad ka?» Mees tahab ise enda elu üle otsustada ja boss olla. Sa võid anda tõukeid ühisteks sammudeks, kuid liigse planeerimise ja tormakusega võtad ära tema meheliku kontrolli elu üle. Kui tal seda on..       

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles