Kuidas mõjutavad kõrged kontsad naiste tööelu?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõrgetel kontsadel on imeline võime kehahoiakut muuta ja enesekindlust tõsta, aga kas kontsadel on mingi eriline mõju tööelule?

Igapäevane tööle ja koju liikumine on enamiku inimeste jaoks tüütu tegevus ning paistab, et seiklused kõrgetel kontsadel muudavad selle teekonna naiste jaoks veel eriti ebameeldivaks, kirjutab femalefirst.co.uk.

Compeedi poolt läbi viidud uurimus tõestas, et kui naiste eesmärgiks on õigeks ajaks tööle jõuda ja laitmatu välja näha, siis kõrged kontsad võivad mõlemad eesmärgid võimatuks muuta.

Peaaegu pooltel naistest on olnud tegemist sellega, et kingakonts jääb mõne võre vahele kinni, üle kolmandiku on kontsade tõttu kukkunud ja 29 protsenti naistest on koguni trepil kas komistanud või kukkunud.

Uurimus, mis viidi läbi mitmes Euroopa riigis, näitas, et kõrged kontsad mõjutavad ka naiste tööle jõudmise aega.

Näiteks 10 protsenti Briti naistest sõnas, et kõrgete kontsade kandmine lisab kuus umbes tund aega nende tööteekonnale juurde. Ja 20 protsenti naistest ütles, et on kontsade tõttu oma igahommikusest metroorongist maha jäänud.

Samas tunnistasid paljud naised, et miski ei takistaks neid kõrgeid kontsi kandmast: 58 protsenti naistest kannaks kontsi ka siis, kui neil oleks kingade tõttu valus või ebamugav; 13 protsenti 25-34-aastastest naistest sõnas, et kannavad kontsi hoolimata sellest, et nende tõttu hilinevad nad tööle.

Uurimusest selgus ka see, miks on naised nõus ohvriks tooma nii õigeaegselt tööle jõudmise kui ka mugavuse. Nimelt ütlesid üle poole naistest, et kontsad muudavad neid enesekindlamaks ja 35 protsenti arvas, et kontsad annavad neile targema välimuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles