Kas magusa söömine võib tekitada kortse?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sõid lõunapausil magusaks vahepalaks näiteks ühe küpsise, siis käis su peast ilmselt läbi mõte, et see küpsis rändab otse su puusadesse. Kuid uus raamat väidab, et magusat süües peaks muret tundma hoopis oma näo pärast.

Brooke Alpert, raamatu «The Sugar Detox: Lose Weight, Feel Great, and Look Years Younger» autor, selgitas, et üks vähe levinud fakt suhkru tarbimise kohta on see, et selle tulemusel tekivad kortsud ning nahk muudub lõdvemaks, vahendab Yahoo! Shine.

Brooke Alpert kirjutas raamatu koos dermatoloog Patricia Farrisega ning naised toovad oma raamatus esile selle, mis juhtub, kui vereringes on liiga palju suhkrut.

«Kui vereringes on liiga suur kogus suhkrut, siis hakkab suhkur nahka ründama. See kinnitub kollageeni ja elastiini külge ning muudab ilusad ja nõtked naharakud jäikadeks, mille tulemusel hakkab nahk rippuma ja tekivad kortsud,» rääkis Alpert.

Oma raamatus õpetab naine, kuidas hakkama saada erinevate isudega, mille tulemusel inimesed liigselt suhkrut kipuvad tarbima. «Uurimused on näidanud, et suhkrust võõrandumine on võrreldav näiteks kokaiinist või mõnest muust narkootikumist võõrandumisega,» sõnas Alpert, lisades, et võõrandumise käigus muutuvad inimesed depressiivseks, tujukaks ning nendega pole meeldiv koos olla.

Nendele, kes pole valmis suhkrust täielikult loobuma, soovitas Alpert magusa vahepalana võtta mõni puuvili koos väikse valgurikka snäkiga, sest see aitab veresuhkru taset normis hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles