Seitse meigivahendit köögikapist

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iluvahendid loodusest.
Iluvahendid loodusest. Foto: Wavebreakmedia ltd/Scanpix

Kas teadsid, et šampanja sobib näoveeks? Või, et kalli huulepulga asemel võiksid osta hoopis punapeedi?

Looduslike kosmeetikavahendite kasutamine on saanud populaarseks üle maailma. Marie Claire pani ritta mõned seni vähemteatud söödavad ilurelvad.

Musisuu ja õhetavad palged peedist
Kasuta värskest punapeedist immitsevat mahla huulevärvi või põsepunana. Lõika peedist viil ja hõõru sellega oma huuli või põski. Võid kasutada ka vatitikku, mis on eelnevalt kookosõliga kokku tehtud.

Nahaniisutus jogurtist
Kasuta kõrge rasvasisaldusega kreeka jogurtit kreemina. See vähendab nahapunetust, tasakaalustab mikrofloorat ning avab ummistunud poorid. Lisaks aitavad jogurtis sisalduvad piimhappebakterid surnud naharakkudel irduda ning nahka pehmendada.

Siledamad kintsud kohvi abil
Naha koorimine kohvipaksuga on küll teada tõde, kuid igaks juhuks kordame selle positiivsed mõjud üle. Kasutada tuleks kindlasti kohvipaksu, mis on eelnevalt jahutatud. Kofeiin ergutab verevarustust, kiirendab rakkude tööd ning on seepärast hea eelkõige tselluliidi puhul. Kofeiin tselluliiti ennast küll ei vähenda, kuid muudab naha ühtlasemaks ja ilusamaks. Seega on hea mõte end kohvipaksuga hõõruda enne olukorda, kus sul tuleb riided seljast heita ja sa tahaksid hea välja näha. Muide, kofeiin on üks võtmekomponentidest ka turset vähendavates silmakreemides.

Kumav nahk kaeraga
New Yorgi fashionistade üks lemmiknippe on näo sügavpuhastus kaeraga, mis sobib ka väga tundlikule nahale. Selleks võta tavaliselt, poest ostetud kaerahelbed, purusta need köögikombainis ja kasutamiseks sega vahetult enne kasutamist oma tavapärase näopuhastusvahendiga. Masseeri segu ringjate liigutustega näole, vältides silmade piirkonda. Tee seda pikalt ja põhjalikult ning loputa.

Tumedate laikude vastu riisiveiniga
Kui sinu kehal leidub tumedamaid plekke, kasuta iidset geišade nippi. Tupsuta neid kohti regulaarselt sake, ehk riisiveinise vatitikuga. Sakes sisalduvad ained pärsivad melaniini teket nahas, ning ei lase koledatel laikudel tumedamaks minna.

Näoveeks šampanja
Kui sa ei leia endale sobivat näovett, proovi selleks kasutada vahuveini. Šampanjas sisalduv viinamarjaseemneekstrakt sisaldab ohtralt antioksüdante ning C- ja E-vitamiini, mis aitavad ennetada vananemist. Luksusliku näovee kasutamine aitab säilitada naha loomulikku kollageeni- ja elastiini taset ümbritseva kahjulike mõjude eest.

Kookosõli meigieemaldina
Kookosõli juuksemaski ja kehakreemina on juba päris populaarne ka Eestis, kuid kas teadsid, et kookosõli on ka suurepärane meigieemaldi? Tee sõrmed kookosõliga kokku, ning masseeri see õrnalt silmadele. Peale mõnda aega masseerimist pühi meik vatitupsuga maha. Ära ürita kogu õli nahalt eemaldada, sest hommikuks on su nahk tõeliselt siidine!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles