Kõige seksikam on mees lihtsas valges t-särgis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihtne valge t-särk muudab mehe ihaldusväärsemaks.
Lihtne valge t-särk muudab mehe ihaldusväärsemaks. Foto: SCANPIX

Teadlased on avastanud, et naiste arvates on lihtsat valget t-särki kandev mees 12 protsenti teisi riideid kandvatest meestest seksikam.

Lihtne valge t-särk loob illusiooni laiematest õlgadest ja kitsast keskkohast, mis muudavad mehe keha näiliselt V-kujuliseks. V-kujuline keha on aga maskuliinsuse tipptunnuseks.

The Telegraph vahendab, et Nottinhgam Trent ülikoolis läbi viidud uurimuse järgi parandas lihtne valge t-särk kõige rohkem just halvas füüsilises vormis olevate meeste atraktiivsust.

Mehed, kes olid juba nagunii heas vormis, muutusid lühikeste varrukatega valget t-särki, mille peal oli suur must «T» täht, vaid veidi atraktiivsemaks.

Mehed aga, kes kandsid tagurpidise suure musta tähega valget särki, olid naiste arvates 12 protsenti vähem seksikamad.

Selle kohaselt muudab tähelepanu tõmbamine mehe kõhule meest vähem ihaldusväärseks.

«Efekt oli märgatav meestel, kelle keskkoht ja õlad olid sama laiad. Nende puhul, kes juba nagunii heas vormis olid, oli efekt väiksem, kuna täht üksnes rõhutas kehakuju, mis neil juba nagunii oli,» sõnab Nottingham Trent ülikooli psühholoog Andrew Dunn.

Halvemas vormis meeste puhul aga aitas suur «T» täht rõhutada nende õlgu ja rinnalihaseid.

Teadlatse arvates loetakse meeste puhul kõige ideaalsemaks seda kui õlad on puusadest 20 protsenti laiemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles