Nahadisainer Kadri Kruus pidas sõpradega maasikapidu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti noorte moeloojate tooteid tutvustav showroom-moepood Zero muutus 20. juunil üheks õhtuks naha- ja kotidisaineri Kadri Kruusi loodud nahkaksessuaaride butiigiks. Üritus oli ühtlasi ka eeltutvustus Kadri uuele sügiskollektsioonile, mille raames disainer teeb koostööd kunstnike Meru ja Björn Koopiga.

«Unistan päris oma poekesest, nüüd mul see korraks ongi! Kes teab, ehk varsti mitte nii korraks,» teeb Kadri silma. Igapäevaselt Londonis elav maalikunstnik Meru ning Frankfurdis töötav autodisainer Björn Koop viisid osalejad Kadri Kruusi loometöö keskel kunstihäppeningi keerisesse ning demonstreerisid, kuidas on ühendatud kotidisain ning maalikunst. Otse kohalolijate silme all visandasid Meru ja Björn ühiselt visuaali, mille Kadri Kruus sügisese kollektsiooni raames reaalseks tooteks vormib.

Muusikaga vürtsitas ja inspireeris üritusel osalejaid andekas Hannaliisa Uusma.

Kadri Kruus on noor, kuid juba rahvusvahelist tunnustust leidnud naha-  ja  kotidisainer, keda inspireerib eelkõige materjal, milles ta oma töid teostab – nahk, kui väga vastuoluline ja hinnaline materjal. Veebruaris pälvis tema looming tunnustust Londoni moenädala raames, kus ta oli üks neljast Eestit esindavast disainerist, kelle väljapanek võitis International Fashion Showcase’i (IFS) peaauhinna. Maikuus osales ta loometööstuse messil ICIF (International Cultural Industries Fair) Shenzhenis Hiinas, olles üks kahest välja valitud Eesti disainerist.

Kadri Kruusi loomingus kohtuvad kaasaegne funktsionaalne disain ning vanad käsitöötraditsioonid. Esemed toodetakse samuti Eestis. Vaata ka www.kadrikruus.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles