Katse: mullitajal ja mullitajal on vahe sees

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seebimullitajad on ajast aega olnud osake lapsepõlvest. Enam pole vaja vedelikku ise seebist ja veest kokku segada, poes on riiulid mullitajaid täis. Aga milline neist on kõige parem? Tarbija24 palvel proovisid viit mullitajat huvikooli Rewill linnalaagri lapsed.

Ühte suurt ja kõigi lemmikut lapsed välja valida ei suutnudki. Üllataval kombel kiideti palju kõige lihtsamat ja tavalisemat mullitajat, alguses sai kiita ka suurte mullide tegemiseks mõeldud pikk pulk, mis aga üpris ruttu kasutuskõlbmatuks osutus.

Suure mullitamise käigus said selgeks ka mullitamise põhitõed. Esiteks, ilusate mullide saamiseks tuleb puhuda aeglaselt ja rahulikult. Teiseks, tark ei puhu mulle vastu tuult, sest siis lähevad need suhu ja silma. Kui tavaline mullitaja välja arvata, siis maitse pole seebimullidel just kiita. Kõige tavalisema mullitaja maitse oli aga laste arvates nii hea, et varsti leiutati uus mäng: üks puhus mulle ja teised püüdsid neid õhust ampsata.

Mullitajaid katsetasid Ken (8), Karolin (10), Karl (6), Marleen (9), Emma (12), Gabriela (8), Hera (8), Maribel (8), Karolina (11), Rhea (10).

Mullitaja

Plussid

Miinused

Pikk pulk

Parim mullitaja, sest sellega saab kõige suuremaid mulle. Eriti suured mullid tulevad vehkides, puhuda pole vajagi

Läheb ruttu vahtu ja siis enam mulle teha ei saa. Saab ruttu otsa. Tavalise mullitaja vedelikku kasutades mulle ei tule.

Džunglimullitaja

Sellega saab ka suuri mulle teha. Mõnusalt palju mulle tuleb korraga. Sama äge kui pikk pulk

Vastiku maitsega.

Tavaline mullitaja

Muidu hea mullitaja, aga tavaliselt on sellel ümar ots ja siis tulevad suuremad mullid. Väga äge, sest tegi korraga palju väikseid mulle. Väga hea lõhna ja maitsega.

Kui vedelik läks vahtu, siis ei tulnud enam mulle.

Autokujuline mullitaja

Mullivedelik oli geeljas ja kuigi seda oli kõige vähem, jagus seda pikaks ajaks. Väga lahedad kobarmullid/ tulid. Mullid püsisid murul pikalt ja ei läinud katki.

Vedelikutopsi on raske avada ja see saadi lahti ainult tänu sellele, et laagrijuhendajal olid käärid kotis.

Väike mullitoru

Lahe, sest teeb palju väikseid mulle korraga.

Mullitaja vars kipub lahti tulema. Raske on mitut mulli kätte saada. Lõhnab vängelt liimi järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles