Tänavu peaks poodidesse jõudma rohkem kodumaiseid maasikaid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad keskturul.
Maasikad keskturul. Foto: Mihkel Maripuu

Tänavu peaks kauplustesse jõudma rohkem kodumaiseid maasikaid, sest suurimad kasvatajad on Eestisse toonud pikema säilivusajaga sorte.

Maasikakasvataja Valdis Kaskema on Hollandist toonud külmas hoitud maasikataimi ehk täpsemalt Sonata nimelist sorti, mis seni rohkem levinud Polkaga võrreldes peaks kaubaketimüügiks paremini sobima. Sordikatsed on Eestis andnud häid tulemusi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Need taimed, mis täna istutatakse, peaks saaki andma paari kuu pärast ja need, mis varem mulda pandud, peaks maasikaid kasvatama jaanipäevaks.

«Selle sordi puhul on niimoodi, et üks ööpäev läheb jahutamise ja transpordi peale ning siis võib ta ka poeletis veel mitu päeva seista,» rääkis Kaskema.

Eesti suurimad maasikakasvatajad on seni palju oma toodangut müünud Soome, sest seal on värsket marja lihtsam turustada. Marjade külmutamine või moositööstustele müük ei tasu ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles