Nõuandeid erinevas vanuses naistele, kuidas eakohaselt riides käia

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida võiks selga panna 40-aastane naine ja millised rõivad sobiks pigem 20-aastasele noorele naisele?

Portaal GalTime jagab nõuandeid, milliseid riideid võiksid erinevas eas naised eelistada.

Kahekümnendad

Kahekümnendad eluaastad on selleks, et kanda viimaseid trende, hoolimata sellest, kui lühikese elueaga või naeruväärsed need rõivad ka ei tunduks. Pole vaja end vaid ühe kindla stiiliga piirata, kui võid vabalt olla moekameeleon ning kanda täpselt selliseid riideid, mis su tuju ja ilmaga kokku sobivad.

Kahekümnendates eluaastates on garderoobi osas palju võimalusi, sest tõenäoliselt oled nooruslikult heas vormis ning saad tänu sellele erinevaid lõikeid ja värve kanda.

Kuigi erinevate stiilide kandmine on lõbus ja isegi vajalik, siis peaksid hakkama kujundama ka professionaalsemat välimust, mis sobiks kokku su karjääriga.

Kahekümnesena pole mõtet suuri summasid kulutada pidevalt muutuvate moeröögatuste peale, ometi võiksid end kursis hoida sellega, milliseid rõivaid millisel üritusel sobib kanda. Lõbutse moega ja ära karda riskida!

Kolmekümnendad

Kolmekümnendates on suuremal osal naistest juba selge ettekujutus, milline on nende riietusstiil ja millised rõivad neile kõige paremini sobivad. Tahad endiselt trendikas olla, kuid samas konservatiivsemal moel.

Riided, mille soetasid kahekümneselt mõne hetkeemotsiooni ajel, pole sinu silmis enam niivõrd atraktiivsed kui varem. Selle asemel tead täpselt, milliste disainerrõivaste peale tasub raha kulutada ja millised sobivad kõige paremini su stiiliga.

Vali ajatumaid rõivaid, mida saad oma ülejäänud garderoobiga kokku sobitada mitme hooaja jooksul. Investeeri kvaliteetsematesse jalanõudesse ja käekottidesse, siis pead neid ka harvemini ostma.

Neljakümnendad

Kuuldavasti on neljakümnendad uued kolmekümnendad ning 40. eluaasta künnise ületanud naised näevad paremad välja kui varem. Kuigi kiire elutempo soosib pigem mugavat stiili, on siiski oluline rõhutada oma parimaid jooni.

Suurim viga, mida keskealised naised teevad, on liialt laiade ja mugavate riiete eelistamine, et varjata probleemseid kehaosi. Tegelikult tuleks kanda õiges suuruses rõivaid, et tuua esile su parimad proportsioonid. Võta aega, et leida parima kvaliteediga rõivaesemed ning näed imeline välja!

Õmbleja juures oma riiete parajaks tegemine on ka üks saladustest, mida paljud naised ei tea. Leia mõni kohalik õmblejanna ning vii tema juurde suureks jäänud pintsakud või liiga pikad püksid. Ühtlasi on see hea võimalus, kuidas oma vanematele rõivastele uus elu anda, kui oled näiteks kaalus kaotanud või tahad pikka seelikut lühemaks teha.

Viiekümnendad

Viiekümnendates tasuks järgida põhimõtet, et lihtsuses peitub ilu. Klassikalised rõivaesemed koos eredate mustrite ja värvidega võivad imet teha. Võib-olla ei taha sa enam kõrgeid kontsi kanda, kuid ilus tahab ju iga naine välja näha, hoolimata vanusest.

Investeeri põhilistesse riideesemetesse nagu pikad mustad püksid, heledad teksased, valge triiksärk, nööpidega kampsik ja põlvedeni ulatuv hõlmikkleit. Niiviisi saad luua ajatuid ja vähest vaeva nõudvaid rõivakomplekte.

Lisa oma garderoobi mõni kallim käekott, madalad jalanõud, päikeseprillid ja erinevad sallid, et saaksid nendega oma rõivastele veidi särtsu anda. Ka ehted on hea lisa värvi ja tekstuuri lisamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles