Vilja Savisaar-Toomast: oleks õiglasem, kui esileedi ei püüaks presidendi kõrval liigselt silma paista

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves.
Evelin Ilves. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Poliitik Vilja Savisaar-Toomast kommenteeris ajakirjas Naised presidendiproua esinduskuludega seotud skandaali ja leidis, et Evelin Ilves võiks olla tagasihoidlikum.

«Kuna seadusega ei ole esileedi rolli ja tema esinduskulusid piisavalt konkreetselt määratletud, sõltub paljuski tema positsioon ja tegevuskulud konkreetsest inimesest,» selgitas Savisaar-Toomast. «Samas ei saa ega jõuagi kõike seadustega paika panna, teatud küsimustes tuleb inimestel juhinduda kainest mõistusest ja moraalitunnetusest. Senised esileedid on minu teada suutnud oma rolli täites selgemalt püsida seadusega ettenähtud kulude raames.»

Savisaar-Toomast lisas, et tema meelest on Evelin Ilves ennekõike presidendi abikaasa, mitte riigi ametlik esindaja. «Ma usun, et maksumaksja seisukohalt oleks õiglasem, kui esileedi jätkaks oma erialal ega püüaks reaalselt ametisse valitud presidendi kõrval liigselt silma paista,» sõnas ta. «Me ei näe ju meedias teiste Eesti riiki esindavate poliitikute, näiteks peaministri või välisministri abikaasat ega maksa ühiselt nende esinduskulude eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles