Koduselt suitsutatud pardifilee

, Lihtsalt linnulihast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduselt suitsutatud pardifilee rabarberivinegretiga.
Koduselt suitsutatud pardifilee rabarberivinegretiga. Foto: Ragne Värk

Neile, kel koduaias suitsuahju ei ole, tundub isesuitsutatud liha tõeline luksus. Üks mõnusamaid suitsutatud lihasid on minu arvates pardiliha.  Ja tegelikult on ka üks lihtne viis, kuidas ilma suitsuahjuta päris õiget suitsuparti teha.

Selleks on vaja üht suuremat potti ja potikaant (pigem võtke üks vanem ja kulunud, sest pärast liha suitsutamist potti tekkinud suitsulõhnast enam lahti ei saa. Vähemalt on teil siis olemas üks asjalik suitsupott), lepapuidulaaste (neid müüakse üsna odavalt kotiga enamikes ehituspoodides) ning aurutusresti (selle leiate kodutarvete poodidest või kaubanduskettide tööstuskaupade osakonnast).

Niisiis, kui eelnevalt mainitud asjad on varutud, võib suitsutamine alata!

2 pardifileed

soola, pipart

Esialgu algab pardi ettevalmistamine nagu ikka. Puhasta pardifilee üleliigsetest kelmetest ning patsuta majapidamispaberiga kuivaks. Tee noaga pardifilee nahale sisselõiked ca 1 cm vahega. Pane maitsestatud pardifileed külmale pannile. Pruunista seni, kuni nahk on ilusti kuldpruun, pruunista ka teised küljed.

Aseta poti põhja paar peotäit lepalaaste ning süüta need. Lase põleda leegiga, kuni laastud hakkavad hõõguma. Seejärel aseta potti aurutusrest ning selle peale pane pruunistatud pardifileed. Sulge koheselt kaanega ning pane pott pliidile. Pliidiplaat lülita madalale kuumusele ning  kuumuta u 5-10 minutit (olenevalt kui rohke suitsuse mekiga pardiliha soovid). Seejärel tõsta pott tulelt ning lase kaane all lihal maitsestuda u 10 minutit ning seni, kuni potis olev suits on kadunud. Lõika liha seejärel õhukesteks viiludeks ning serveeri koos rabarberivinegretiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles