Kuidas kaugsuhe toimima panna ja millal tasuks see lõpetada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kunagi ei tea, kust või millal võid leida armastust. Võib juhtuda, et armud mehesse, kes elab maailma teises otsas - mis siis saab? Sa ei pööra ju armastusele selga vaid seetõttu, et teie vahele jääb lugematu arv kilomeetreid?

Mõnikord läheb nii, et vahemaa muudab suhte hoopis tugevamaks. Ja kaugsuhte puhul on kindlasti taaskohtumise ärevus põnev. Texase ülikooli professor Tim Loving leidis oma analüüsis, et «armastus» ja «intiimne vestlus» on tugevamad just pikamaasuhetes, kirjutab youbeauty.com.

«Kui näete üksteist iga paari kuu tagant, siis tekib tunne, justkui läheksite pidevalt esimesele kohtingule. Kellele ei meeldiks esimese kohtingu ärevus ja teadmatust, mis võib juhtuda?» sõnas Loving.

Loving lisas, et kaugsuhe võib aidata saavutada kõige ideaalsema töö ja eraelu tasakaalu: nädala sees saad segamatult keskenduda oma tööle ja sõpradele, nädalavahetustel aga koondad kogu tähelepanu oma kallimale.

Kuidas jääda lähedaseks olles pika vahemaa taga?

Kui tahad, et kaugsuhe toimiks, tuleb kindlasti paika panna mõned põhireeglid seoses sellega, kui tihti ja millal te üksteisega suhtlete. Tänu tehnoloogiale on tänapäeval suhtlemine lihtsam kui kunagi varem. Ometi tuleb pühendada aega ja energiat selleks, et (virtuaalselt) teise inimesega suhelda.

Pidage meeles, et vahemaa võib teises inimeses ka ärevust ja hirmu tekitada. Ilma läheduseta, mis teid koos hoiaks, võite hakata juba üsna suhte alguses mõtlema oluliste küsimuste peale. Näiteks kuhu see suhe suundub? Kas teine inimene on kunagi nõus kolima, et saaksite koos olla? Kas investeerid suhtesse rohkem aega ja raha kui tema?

Keskendu suurtele ja väikestele asjadele

Et vältida esmaseid kahtlusi ja küsimusi, soovitavad eksperdid mitte kaasa minna kaugsuhte vooluga. See tähendab seda, et tuleks ise olla otsekohene ning ausalt paika panna oma ootused ja piirid. Ära karda partnerilt küsida, kas ta otsib tõsist suhet ja kas soovib just sinuga suhtes olla.

Kui kavatsed oma energiat panustada kaugsuhtesse, siis tasuks kohe alguses kõik kaardid lauale panna. Mängi vähem mänge ja ole aus.

Samas ei tohi unustada ka pisiasju. Loving soovitab kaugsuhtes olles rääkida partnerile sellest, mida päeva jooksul tegite, kellega koos olite ja mida sõite. Tema kinnitusel on just pisiasjad need, mis aitavad meil teiste inimestega tõelist sidet luua ja seda hoida.

Lahus olemise miinused

Kui kohtute vaid korra kuus, siis võib kohtumisi varjutama hakata mure järjest läheneva lahkumishetke pärast. Loving soovitab sellisel puhul pidevalt plaane teha, et taas kokku saada - see vähendab stressi lahkumise pärast ja kinnitab mõlemale, et sellele kohtumisele järgneb peagi teine.

Probleeme võib tekkida ka raha või ajaga. Näiteks rahaliselt võib minna kulukaks pidevalt sadade kilomeetrite kaugusele sõita. Ja kui sõitma peab pidevalt üks inimene, võib kergesti tekkida tunne, et tema investeerib suhtesse rohkem. Kui tahate, et teie pikamaasuhe kestaks, siis ei tohi lasta sellistel probleemidel seisma jääda. Leidke mingisugune tasakaal, et vältida negatiivseid emotsioone, mis võivad lahkuminekuni viia.

Kas vastu pidada või minema kõndida?

Kui te mõlemad näete alguses suhte nimel võrdselt vaeva, siis ilmselt ootab teid koos pikk tulevik. Ja ühel hetkel peate rääkima kolimisest.

Kui peaks juhtuma, et su partner ei ole suuteline sinuga kokkuleppele jõudma selles osas, kus või millal võiksite koos elada, siis Lovingu sõnul tuleks seda olulise märgina võtta ning teha veidike eneseotsingut. Milles seisneb siis teie suhte mõte? Miks ei võiks sa leida omale kaaslast, kes elab sinuga hoopis samal tänaval? Milleks raisata oma aega kaugsuhtele?

Teine põhjus, miks tuleks edasi liikuda on see, kui muretsed pidevalt oma suhte pärast ning oled teadmatuses, millal taas oma partnerist midagi kuuled ning sulle tundub, et ta pingutab üha vähem, et sinuga suhelda. Loving tuletab meelde, et romantiline suhe sõltub suuresti lähedusest, seega kui sa tunned, et kaugsuhe pole päris õige, liigu edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles