Muutumissaate Mariliis läks paksuks ajukasvaja tõttu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariliis
Mariliis Foto: TV3

Täna osaleb saates «Minu imeline muutumine» 27-aastane Mariliis Puusta, kes kaalus enne maovähendusoperatsiooni 138 kilo.

Väiksena oli Mariliis väga sportlik piiga, kes loobus 10aastaselt võistlustantsust seletamatute peavalude tõttu. Liigkilod hakkasid endast märku andma juba varateismelisena, kuid millegipärast ei õnnestunud tal tervislikku kehakaalu säilitada.

Näiteks 14-aastasena võttis ta kõigest ühe aastaga juurde tervelt 40 kilo ja kui ka peavalud hakkasid süvenema, hakati Mariliisi tervist tõsisemalt uurima. Nõnda leitigi ta väikeajust healoomuline kasvaja, mis osutus küll üsna kahjutuks, kuid mõjutas hüpofüüsist ja tervet hormonaalsüsteemi.

«Kasvaja oligi põhjus, miks kilod muudkui tulid. Ei aidanud ringirahmeldamine ega toidu valimine,» meenutas Mariliis, kes võttis tänu maovähendusoperatsioonile alla 40 kilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles