Soome tippkokk tuleb Tallinna taevarestorani süüa tegema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rotermanni parklas alustab taas taevarestoran ehk üritus nimega Dinner in the Sky, kus gurmaanid viiekümne meetri kõrgusele sööki ja jooki nautima tõstetakse. Eesti kokandustippude kõrval vaimustab taevas einestajaid tänavu Soome tippkokk Sasu Laukkonen, põhjanaabrite orgaanilise toidu eestkõneleja ning sealseks parimaks restoraniks valitud Chef&Sommelier peakokk.

Rotermanni parklas alustab taas tõsteid taevarestoran ehk üritus nimega Dinner in the Sky, kus gurmaanid viiekümne meetri kõrgusele sööki ja jooki nautima tõstetakse. Eesti kokandustippude kõrval vaimustab taevas einestajaid tänavu Soome tippkokk Sasu Laukkonen, põhjanaabrite orgaanilise toidu eestkõneleja ning sealseks parimaks restoraniks valitud Chef&Sommelier peakokk.

 

Rotermanni parklas alustab taas tõsteid taevarestoran ehk üritus nimega Dinner in the Sky, kus gurmaanid viiekümne meetri kõrgusele sööki ja jooki nautima tõstetakse. Eesti kokandustippude kõrval vaimustab taevas einestajaid tänavu Soome tippkokk Sasu Laukkonen, põhjanaabrite orgaanilise toidu eestkõneleja ning sealseks parimaks restoraniks valitud Chef&Sommelier peakokk.

 

«Minu restorani jaoks tähendab Põhjala köök seda, et õunad mida täna sööme, on nopitud nelja kilomeetri kauguselt. Või et saan teel tööle noppida värskeid maitseürte,» rääkis tippkokk. «Muidugi on mu köögis ka toiduaineid, mis pole Soomest pärit, näiteks oliiviõli, kuid siis eelistan mahetoiduaineid,» selgitas ta..

Loodusliku mahejuurvilja eeliseks on tema sõnul see, et praktiliselt kõik sellest on söödav ning orgaanilise toidu kasvatamine enda tarbeks pole kuigi keeruline. « Kui ostate potis basiiliku, millel juured all, võite mõned lehed toiduks ära kasutada, kuid kui istutate ta oma aknalaual ümber, lisate talle natuke head mulda, kasvatab ta kogu aeg uusi lehti ning maitseürdid on omast käest võtta.»

Milline on aga Sasu Laukkoneni meelest parim suvetoit? «Värsked kartulid, natuke keedetud, hea käsitsi tehtud soolase võiga, sinna jurde suitsukala – vaat see on minu jaoks tõeliselt mõnus suvetoit,» avaldas ta. 

Rotermanni parklas alustab taas tõsteid taevarestoran ehk üritus nimega Dinner in the Sky, kus gurmaanid viiekümne meetri kõrgusele sööki ja jooki nautima tõstetakse. Eesti kokandustippude kõrval vaimustab taevas einestajaid tänavu Soome tippkokk Sasu Laukkonen, põhjanaabrite orgaanilise toidu eestkõneleja ning sealseks parimaks restoraniks valitud Chef&Sommelier peakokk.

 

Rotermanni parklas alustab taas tõsteid taevarestoran ehk üritus nimega Dinner in the Sky, kus gurmaanid viiekümne meetri kõrgusele sööki ja jooki nautima tõstetakse. Eesti kokandustippude kõrval vaimustab taevas einestajaid tänavu Soome tippkokk Sasu Laukkonen, põhjanaabrite orgaanilise toidu eestkõneleja ning sealseks parimaks restoraniks valitud Chef&Sommelier peakokk.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles