Ebatervislik eluviis muudab naise kümme aastat vanemaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervislik eluviis tagab kauni naha.
Tervislik eluviis tagab kauni naha. Foto: SCANPIX

Veel üks põhjus, miks on tervislik eluviis nii tähtis – ebatervislik eluviis muudab naise naha kümme aastat vanemaks.

Hiljuti viidi läbi uurimus, milles osales 585 naist Suurbritanniast, Hiinast ja Hispaaniast. Osalenud naiste nahka mõjutasid sarnased faktorid ning uurimisel võeti arvesse ka naiste tausta ning nahatüüpi.

Uurimuse tulemusena selgus, et elustiil mõjutab 33 protsendi ulatuses seda, kui vana naine tundub, kirjutab Female First.

Teadlane ja uurimuse läbiviija Andrew Mayes sõnab: «Ma teadsime, et pärilikkus mõjutab inimeste näilist vanust umbes 50 protsendi ulatuses, kuid me ei teadnud kui suures osas mõjutab seda elustiil. Meie jaoks oli üllatav, et elustiil mõjutab naise näilikku vanust nii palju.»

Uurimuses osalenud naistelt küsiti näiteks järgmisi küsimusi: kas ja kui tihti te päevitate; kas te suitsetate; kui tihti ja millega te nahka niisutate; kui palju sööte te puu- ja juurvilju; kas ja kui kaua te hambaid pesete jne.

Uurimuse käigus hinnati kui vanad naised paistavad ning saadud vanust võrreldi nende tegeliku vanusega.

Lõpptulemusena paistsid ebatervisliku eluviisiga naised välja 10,4 aastat vanemad kui nad tegelikult olid.

«Pole liialdus öelda, et alguses me uurimuse tulemusi ei uskunud. Kuidas on võimalik, et ebatervislik eluviis muudab naise väljanägemise nii palju vanemaks? Kuid tõendid olid meie eest – tervisliku eluviisiga naised nägid välja palju nooremad,» sõnab Andrew Mayes.

Lihtsalt öeldes ei taga ilusat nahka mitte kallid kreemid ega teised tooted, vaid tervislik eluviis. Noorena ei pruugi ebatervisliku eluviisi tagajärjed veel nahal välja paista, kuid vanemas eas on need ilmselgelt näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles