Eesti naised ei kipu noorema välimuse nimel abi otsima ilukirurgiast

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

L'Oréal Paris uuris välkküsitlusega Balti- ja Põhjamaades, kui kaugele on naised naha noorendamise nimel valmis minema.

Uuringus osalenud 35- kuni 55-aastased Eesti naised eelistavad naha noorendamisel tarbida rohkem vett ning kasutada vananemisvastaseid kreeme. Soome, Läti ja Leedu naiste eelistustega võrreldes on Eesti naised kõige vähem valmis otsima abi keemilistest koorimistest, lasernoorendusest või koguni ilukirurgiast.

Uuring näitab, et 67 protsenti Eesti naistest on valmis noorema naha huvides tarbima päevas rohkem vett ja 54 protsenti eelistab kasutada noorendavaid kosmeetikatooteid. Vaid 4 protsenti kasutaks naha lasernoorendamist, Botoxit, keemilist koorimist või teisi sarnaseid protseduure ning 2 protsenti peab võimalikuks ilukirurgilist sekkumist.

Kuigi laias laastus on kõigi uuringus osalenud riikide naiste eelistused sarnased, siis on meie naaberrahvad märksa altimad proovima ka lasernoorendust ning teisi sarnaseid protseduure, Soomes näiteks koguni 26 protsenti.

«Uuringu tulemuste puhul oligi kõige huvitavam võrrelda Eesti naiste hoiakuid naaberriikides levinud eelistustega. Tuleb arvestada, et näiteks Soomes on teised nahanoorendusmeetodid märksa pikema aja jooksul saanud areneda ning populaarsust koguda. Selge on, et enamus naisi kõigis riikides eelistaks võimalikult lihtsat viisi naha noorena hoidmisel, kui vaid ka mõju oleks sama tõhus ja hea,» selgitas Theresa Tarum, L'Oréal Paris brändijuht Eestis.

Eestis viis L'Oréali tellimusel küsitluse naha noorendamise eelistuste kohta läbi meediaagentuur Mindshare Estonia. Eestis osales veebiküsitluses 289 naist vanuses 35 kuni 55.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles