Facebooki kaudu tuntuks saanud enneaegne Soome beebi sai haiglast koju

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piparna saab lõpuks koju.
Piparna saab lõpuks koju. Foto: Facebook/875 gramma

Enneaegne Soome beebi, kelle toetuslehekülg Facebookis kogus üle 113 000 liikme, pääses lõpuks haiglast meedikute hoole alt koju oma pere juurde kosuma.

Toetuslehekülg Facebookis kannab nime 875 gramma (875 grammi), see on Piparnaks (Kübemeks) kutsutud pisitüdruku sünnikaal. 21. märtsil ilmavalgust näinud lapse elushoidmiseks on kokku annetatud üle 130 000 euro, vahendab yle.fi.

Piparna uhke isa andis teada, et kolme esimese elukuuga on tütreke hästi juurde võtnud ja kaalub nüüd kolm kilo.

Kauaoodatud sõit koju möödus suurema kärata. «Kojutulek ei olnud nii emotsionaalne kui ma olid oodanud. Argirutiin on muutunud nii tuttavaks. Me tõime beebi koju ja see oli kuidagi kummaline, et tema küljes ei olnud piiksuvaid instrumente ja teisi häirivaid asju. Me tulime oma argiellu beebiga, nagu midagi polekski juhtunud,» ütles Piparna isa, kes palus jääda anonüümseks.

Facebooki vahendusel annetati perele 130 000 euro eest asju ja raha. Perel on plaanis jagada kingitusi vastsündinute osakondadega Soome haiglates. Raha saavad haiglad kasutada oma voli järgi selleks, milleks vaja. Esialgu koguti raha vastsündinute inkubaatorite tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles