Pirgit Toomel: minu eks kihlus enda eksiga!

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mäletate, mil kirjutasin teile oma unistuste mehest San Franciscos? Inimene, kelle pärast pakkisin enda asjad ja lahkusin Eestist. Lootes, et ta tunded on siirad ja soov rajada ühist tulevikku on vastastikune. Kuid kõik ei olnudki nii lihtne, selge ja ilus.

Tema lõpetamata suhe sõbrannaga ja kodu täis mälestusi eelmisest naisest tegid meie loole kiire lõpu.  Viimase uudisena sain teada, et nad üritavad pärast seitset aastat enda suhet uuesti õitsele turgutada ja on kihlatud. Šokk!

Vahel on tõesti parem kõike mitte teada. Esimese reaktsioonina mõtlesin, et minu üle tehakse rumalat nalja. See ei ole võimalik! Ta lubas mulle, et tema ja eksnaise vahel on kõik läbi. Ütles, et on valmis uuesti proovima ja tahab olla õnnelik. Ta veenis mind selles nii osavalt, et olin nõus isegi oma pere jätma ja uude riiki kolima. Kui küsisin, kas ta on temast üle saanud, vastati mulle jaatavalt. Kas ta valetas mulle?

Ausalt öeldes, ma ei teadnud tema elust enam mitte midagi. Meie suhe lõppes tüliga, mistõttu otsustasin ta enda tegemistest välja lülitada. Sõbraga õhtust süües juhtusin kokku südametemurdja endise sõbrannaga. Tema naisterahva loogika kohaselt rikkusin mina nende võimaliku suhte ära. Kättemaksuks jooksis ta mulle suure suuga teatama, et härra on eluga edasi liikunud ja seda oma endise naisega. Muigasin ja vastasin, et tal on selleks kõik õigused. Nähes, et minu reaktsioon ei ole tema jaoks piisav, otsustas ta lisada, et nad on ka kihlatud. Oli see segase naise manipulatsioon?

Igal juhul ta teadis, kuhu vajutada, et mulle haiget teha. Mul oli härraga tema endise naise pärast väga palju probleeme. Ma kolisin korterisse, kus nad enne mind koos elasid. Aimamata, kuidas see mind häirima võib hakata. Ükskõik kuhu ma vaatasin, võisin leida tükikese tema eelmisest abielust. Seintel olid naise maalitud maalid, riiulitel kokkusulatatud küünlad, mehele ostetud kingitused jne. Tundsin, kuidas mu ihukarvad selle peale mõeldes püsti tõusevad. Lisaks, asi ei olnud ainult asjades, vaid ka mehe alateadlikus võrdlemises.   

San Franciscosse kolides olid tema sõbrad ka minu esimesed sõbrad. Mõnega neist olen ma endiselt kontaktis. Keegi ei ole mulle maininud, et ta pärast mind oma endise naise juurde tagasi pöördus. Võib-olla nad ei julge seda mulle öelda? Tean, et ma ei tohiks lasta segase naise juttudel end häirida, kuid see, mis ta ütles, jäi mind piinama. Enda unerahu huvides otsustasin, et pean talle helistama ja küsima. Kas minu instinktid olid tõesti õiged ja tal olid tunded endise naise vastu?

Oli see uudishimu, armukadedus või mõni muu emotsioon, kuid ma haarasingi telefoni. Ma tean, et mul ei ole õigust tekitada draamat ja üle reageerida. Mina otsustasin selle suhte lõpetada. Tal on õigus ükskõik kellega õnne proovida. Ta pettis mind ja ma ei oleks saanud teda enam usaldada. Ma tegin enda valiku, sest teadsin, et meil ei ole tulevikku. Kuid selleks, et ennast piinadest ja kahtlustest päästa, pidin teadma, kas nad on tõesti uuesti koos.

Ta kuulas mind rahulikult ja tunnistas, et see jutt vastab tõele. Lisades, kui kahju tal on, et ma sellest sedasi teada pidin saama. Ma ei tea, miks see mind endast nii välja viis, sest tegelikult tundsin ma kogu aeg, et neil on teineteise vastu tunded. Facebooki võlusid kasutades leidsin naise profiililt pildi nende kihlumisest, videosid ja muid rõõmuhõiskeid. Kohutav enesetunne. Ma olin mõned kuud kadunud ja nemad otsustavad abielluda. Vähemalt tean nüüd, et ei kujutanud seda kõike ette. Ma oleks pidanud oma instinkte usaldama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles