Piirissaare ainsat poodi ähvardab sulgemine

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaare.
Piirissaare. Foto: Ain Protsin.

Piirissaare elanikud pöördusid valitsuse poole palvega osutada abi ainsale toidupoele saarel, mida ähvardab sulgemine.

Möödunud suvel pani varem Piirissaare munitsipaalomandis tegutsenud kauplusehoones oma uksed kinni Tartu Tarbijate Kooperatiiv, kuna ostjaid oli vähe, mistõttu polnud ka kasumit, vahendas ERR Uudised.

Vald leidis seejärel kaupleja kohalike hulgast, kuid ka see pood kannab kahjumit ja on tõsises sulgemisohus, kirjutas Piirissaare vallavalitsus valitsusele.

Samuti puudub vallavalitsuse sõnul saarel alates detsembrist korraldatud transpordiühendus mandriga, vallal on olemas transpordivahendid, aga nende ülalpidamiseks ja kaubandusteenuste osutamiseks on raha vaja, seisab kirjas.

Ühistranspordi dotatsioon riigilt eraldatakse Tartu maavalitusele, kes annab selle tervikuna üle suvist veetransporti teostavale firmale, sügisest kuni kevadeni ühistransport seega üldse puudub.

Saare püsielanikest on 50 protsenti pensionärid, 40 protsenti töötud ja regulaarset sissetulekut mitteomavad inimesed, talvel elab saarel umbes 80 inimest ja suvel kuni 300.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles