Seitse olulist teemat, millest tuleks enne abiellumist rääkida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Armumine on imeline tunne, kuid armununa suhtes olemine on imeline oskus. Iga paar peaks arendama oskust kõigest omavahel rääkida. Võib-olla arvad, et tead oma tulevase kaasa kohta kõike, kuid tegelikult võib olla mitmeid asju, millest te veel rääkinud pole.

YourTango toob välja seitse olulist teemat, millest tuleks enne abiellumist kindlasti rääkida.

Raha

Kes maksab arved, planeerib suuremaid väljaminekuid ja eraldab raha kogumiskontole? Kas teil on ühine pangakonto või eraldi? Kas koostate eelarve? Kui palju raha tuleks iga kuu kõrvale panna? Mida peate hädavajalikuks ja mis on luksus (puhkused, kinos käimine, restoranide külastused)? Kas kummalgi teist on enne abiellumist võlgasid? Raha on väga oluline teema, millest ei tohiks mööda vaadata. Finantsprobleemid on üks peamisi põhjuseid, miks paarid lahutavad.

Lapsed

Kas te mõlemad tahate lapsi saada? Kas olete ühel meelel, millal see juhtuda võiks, mitu last teil võiks olla ja kuidas te nende eest hoolitsete? Kas moodustate laste kasvatamisel ühtse meeskonna või on teie kasvatusmeetodid erinevad? Kuidas lapsi distsiplineerida? Lapsed on õnnistus, kuid samas ka stressiallikas, eriti, kui rasedus polnud ette planeeritud.

Karjäär

Kas te mõlemad käite tööl või ainult üks? Kui mitu tundi nädalas kumbki töötab? Kui ühele teist pakutakse tööd näiteks välismaal, kuidas te sellesse suhtute? Kas teie tööalased ambitsioonid on sarnased? Kui need on väga erinevad, kas see on probleemiks?

Vaba aeg

Mida teile koos teha meeldib ja mida teeksite parema meelega üksinda? Kuidas hakkate oma vaba aega veetma siis, kui olete juba abielus? Kas austate üksteise sõpru? Kuidas jagate kodused ülesanded? Kui palju aega pühendate kodustele ülesannetele? Millised ülesanded on teie mõlema jaoks olulised? Oluline on töö ja vaba aeg tasakaalus hoida.

Seks ja intiimsus

Kas teie seksuaalsed vajadused ühtivad? Kas vajate samu või erinevaid asju? Kas olete võimelised seksist ja intiimsusest avameelselt rääkima? Kas partner väljendab oma tundeid nii palju, kui sul seda vaja on? Kuidas te väljendate intiimsust ja hoolimist? Mida te vajate, et tunda end armastatud ja kaitstuna? Kas tunnete end mugavalt avalikus kohas suudeldes?

Sugulased

Kas suudate pereliikmetega suhtlemisel piirid paika seada või lasete vanematel oma elu juhtida? Mis saab siis, kui teil sünnivad lapsed? Kas vanavanemad saavad neid vajadusel hoida? Kui tihti suhtlete oma vanematega? Kui sageli neid külla kutsute? Kas käite pereliikmetega koos puhkamas? Pidage meeles, et abielludes peate arvestama ka üksteise perekondadega.

Teised olulised teemad

Kas teil on probleeme, millega tuleks enne abiellumist tegeleda? Kas ühel partneril on probleeme alkoholi tarbimise või narkootikumidega? Kas olete rahul sellega, kuidas tervisesse suhtute ja milline on teie eluviis? Kas ühel on harjumusi, mis teise jaoks muret tekitavad? Kas peate oluliseks seda, et oleksite üksteisega ausad ja üksteisele lojaalsed? Kui otsustate neid teemasid eirata, siis pidage meeles, et need ei kao kuskile, mõne aja möödudes võivad need veelgi suuremate probleemidena päevakorda tõusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles