Vaata: neil staaridel on eri värvi silmad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mila Kunis.
Mila Kunis. Foto: AFP/SCANPIX

Öeldakse, et esimesena märgatakse inimese näos tema silmi. Kui see oleks nii, ei oleks me nõnda üllatunud, et inimestel neil piltidel on erilised silmad.

Tuleb välja, et mitmel tuntud inimesel on silmade värvuse erisus ehk heterokroomia, kirjutab Fox News. Mõnel hakkab see rohkem silma kui teisel, kuid kõigil neist on omamoodi haruldased silmad.

Mila Kunis tunnistas 2011. aastal ajakirjas Cosmopolitan, et tal muutsid silmad värvi pärast raskekujulist silmapõletikku, mille tagajärjel halvenes tuntavalt ka nägemine. «Ma olin mitu aastat ühest silmast pime ja keegi ei teadnud sellest midagi,» ütles ta. Nüüdseks on talle tehtud silmaoperatsioon, mille käigus taastati ka nägemine.

Kate Bosworth kannab filmides enamasti läätsesid, kuid filmis «Supermani tagasitulek» palus lavastaja tal läätsed kõrvale jätta. Nõnda ongi 2006. aastal ilmunud filmi kangelannal Lois Lane’il eri värvi silmad.

Sportlane Max Scherzer sündis tema ema sõnul siniste silmadega. Kui poiss oli neljakuune, muutus üks silmadest roheliseks. Esimese eluaasta jooksul muutis silm veelgi värvi – sinine läks sinisemaks ja roheline muutus pruuniks.

Kui Alice Eve külastas Conani vestlussaadet, märkas saatejuht kohe, et naisel on eri värvi silmad. Üllataval kombel märkas Alice Eve’i tolleaegne kallim seda alles pärast üheksat kuud kooselu.

Näitleja Josh Henderson on oma eriliste silmade pärast seltskonnas palju tähelepanu saanud. Tegelikult ei ole see tema jaoks nii rõõmustav – ilma läätseta on ta vasak silm peaaegu pime.

Näitleja Henry Cavill on samuti tuntud «Supermani» filmist. Temal on üks silm sinine, teine pruun.

Näitlejanna Jane Seymour sündis heterokroomiaga, mistõttu on tal üks pruun ja üks roheline silm.

Kui näitleja Simon Pegg Briti telesaates ütles, et tal on heterokroomia, ei saanud saatejuht aru, mis see tähendab. Pegg selgitas, et enamasti on ta silmad sinakas-rohelised, kuid paremas silmas on ka veidi pruuni. Saatejuhi arvates kõlas keeruline nimetus uhkelt, kuid tegelikult oli see tema meelest tobe.

David Bowie’l ei ole küll erinevat värvi silmad, kuid tasub äramärkimist, et tal on siiski väga erilised silmad. Oma biograafias avaldas ta, et sattus 14-aastasena ühe tüdruku pärast kaklusse. Vigastuse tõttu jäi vasaku silma pupill püsivalt laienenuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles