Pirgit Toomel: kas ma armusin oma geisõpra?

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armunud?
Armunud? Foto: SCANPIX

Tundub, et tänapäeval unistab iga naine heast geisõbrast. Nii nagu Seks ja Linna Carrie’l oli Stanford hädavajalik hingetohter, vajasin ka mina sõpra, kes oleks alati valmis mulle tuge pakkuma untsuläinud suhete ja draamade keskel. Suures segasummasuvilas on mul tekkinud kahtlus, et mul on tunded ta vastu. On see võimalik?

Geisõbrad on naistele head kaaslased väga mitmetel põhjustel. Alustades sellest, et sinu terve mõistusega kavaleril ei ole põhjust ta peale armukade olla. Sa saad endale sõbra, kes tunneb meestemaailma, oskab nõu anda ja samal ajal on edev ja girly nagu sina. See on hea kooslus, millele rajada pikk ja püsiv suhe. Seejuures kartmata, et ta sepitseb salaplaani, kuidas sind ära võrgutada.

Mina tutvusin oma geisõbraga San Fransiscosse kolides ja teadsin kohe, et meist saavad head sõbrad. Ta ei varjanud oma seksuaalset orientatsiooni ja tutvustas mulle ka oma poiss-sõpra. Ta oli mulle kui uus sõbranna. Tema seltskonnas võisin tunda end vabalt, kartmata, et ta mind oma mõtetes lahti riietaks. Suhteliselt võimatu on leida endale meessoost sõpra, kes seda  siiralt ka olla sooviks. Tänapäeval kasutatakse sõna sõbranna ka inimese kohta, kes eelmisel sajandil oleks naist tähendanud. 

Üldjuhul ei tunne naised seksuaalset tõmmet geimeeste suunas. Klassikalise mustri järgi tahetakse enda kõrvale mehist meest ja omasooihalejad seda ei ole. Nõrgemat sugupoolt paelub hoopiski nende sisemine ilu. Nad on südamlikud, mõistvad ja kannatlikud. Mõnele naisele meeldib, kui mees on karm ja otsekohene, kuid paljud eelistavad kaaslast, kes hoolib ka tunnetest. Keegi, kelle kõrval võib olla ükskõik kui emotsionaalne, ilma, et ta seda pahaks paneks.

Kuigi naised ei vaata geimehi potentsiaalsete kaaslastena, meeldib omasooihaldajatele nendega flirtida. Need säravad silmad, mis sind ootamatult tabada võivad, lausa küsivad komplimente. Nad on mehed, kes enda välimuse eest hoolitsevad ja teevad kõik, et end ilusa ja seksikana tunda. Regulaarne trenni tegemine, stiilsed riided ja popp soeng on kõik selleks, et end hästi tunda. Naiselt komplimendi saamine on kiidusõna kena välimuse eest ja hädavajalik enesekindluse tõstmiseks. 

Isiklikult naudin oma geisõbra seltskonda nii mitmetel põhjustel. Ta on positiivne ja aitab mul vaadata maailma läbi huumori ja roosade prillide. Ennekõike on ta mulle seletav sõnaraamat avamaks meeste mõttemaailma ja nende käitumise tagamaid, kuid ka kaaslane, kellega saab rääkida viimastest moetrendidest ja poodides käia. Ta on hea inimene, kelle südamesoov on näha mind õnnelikuna. Välimusele tähelepanu pöörates pean tunnistama, et pea iga naine vaatab teda pealaest jalatallani.

Ta on oma olemusega iga naise unistuste mees. Tark, stabiilne, kena, soovib peret ja ei raiska oma aega baaris joomisele ega üheöösuhete otsimisele. Seevastu keskendub enesetäiendamisele, hobidele ja karjääriredelil ülestöötamisele. Kuna me tutvusime ajal, mil olime mõlemad suhtes ja arvestades tema seksuaalset orientatsiooni, ei osanud oodata, et võin temast kui mehes huvitatud olla. Nüüd aga tunnen, et oleme emotsionaalselt kokku kasvanud ja ta on mulle asendamatu kaaslane.  

Ma ei ole aru saanud, kas ta on bi-seksuaal või absoluutne gei, sest ausalt öeldes naudib ta minuga flirtimist. Kas on võimalik, et ta kaalub orientatsiooni vahetamist? Seksuaalsest tõmbest rääkides võin öelda, et võimatu on nii nägusast meesterahvast tuimalt mööda vaadata. Temas on kõik, mida ma mehelt ootan, välja arvatud see, et ta gei on. Ta kiidab minu välimust, tuletab meelde, kui tubli olen ja on alati olemas, kui ma teda vajan. Paraku ei ole ma suutnud aru saada, kas tegemist on emotsionaalse lähedusega või olen ma alateadlikult loonud oma hingetohtrist potentsiaalse pereisa.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles