Miks tuleks mehel lasta korralikult magada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Sest väsinud meestel on kombeks valesti hinnata seda, kuivõrd huvitatud naised neist on. Tundub üllatav? Aga just seda väidab hiljuti avaldatud uuring.

Teadlased tegid kindlaks, et juba üks öö vähest und pani mehi valesti hindama naiste seksuaalset huvi meeste vastu, kirjutab Huff Post.

Uuringus kasutati 60 meestudengit, seega edasist analüüsi on tarvis, et põhjalikumaid järeldusi teha, kuid ometi tuleb tunnistada, et ka selle testgrupi põhjal tehtud avastused on huvitavad.

Uuring viidi läbi järgmiselt: osalejatel paluti hinnata oma nõusolekut terve rea väidetega nende oma seksuaalsete huvide ja kavatsuste osas ning seejärel hinnata meeste ja naiste seksuaalseid huvisid üldiselt. Üks väidetest oli näiteks selline: kui naine läheb baari, kui tõenäoline on, et ta tahab sealt omale voodikaaslast leida?

Jennifer Peszka, uuringu üks autoritest ja Hendrixi kolledži psühholoogiaprofessor, võttis uuringu kokku, öeldes, et unepuudus - sarnaselt alkoholile - mõjutab seda, milliseid otsuseid me teeme. Halvad otsused seksuaalvaldkonnas võivad viia seksuaalse ahistamise, planeerimatu raseduse, suguhaiguste või probleemideni suhete vallas.

Peszka kinnitusel mõjutavad kõik eelpool mainitud tagajärjed oluliselt nii üksikisikut kui ka ühiskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles