Ameeriklanna kavatseb sünnitada delfiinide keskel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

27-aastane Heather Barringer ja tema 29-aastane abikaasa Adam sõitsid Ameerikas North Carolina osariigist Hawaiile, et nende peagi sündiv laps saaks tulla siia maailma ümbritsetuna delfiinidest. Vana hea vettesünnitus on ju liiga tavaline, palju põnevam on sinna lisada ka hulk hiiglaslikke mereimetajaid, kirjutab Yahoo! Shine.

Vaimse liikumise New Age aktivistide hulgas on delfiinid koos ükssarvikute ja sarvvaaladega väga austatud, kuid vaatamata oma armsusele võivad käituda ettearvamatult ja olla ohtlikud, hoiatavad eksperdid.

Eksper Chirstie Wilcox sõnab: «Minu professionaalne arvamus on, et see on kindlasti kõige hullem loomuliku sünnitamise idee, mis kellelgi kunagi on olnud.»

Ta viitab uurimusele, mis avastas, et delfiinid «loobivad, peksavad ja tapavad noori pringleid ja haisid ilma ühegi näilise põhjusega.»

Ta ei mõista, miks peaks keegi soovima koos selliste loomadega olla ajal, mil nii tema ise kui ka ta vastsündinu on kõige kaitsetumad.

Sünnitus leiab aset Siriuse instituudis, ühendus, mille eesmärgiks on kodulehe andmetel «planeedi delfiniseerimine». Lisaks soovib ühendus «kosmost humaniseerida», mis sisaldab päikesesüsteemi ja ka kaugemasse kosmosesse elama asumist. (Kosmost nad miskipärast «delfiniseerida» ei soovi.)

Lisaks ei ole selline idee hea ka delfiinide seisukohalt. Vaalade ja delfiinide kaitsmise ühenduse kohaselt on delfiinide populatsioonile ülimalt kahjulik see, et aastas üle 40 000 inimese nende imetajatega ujub ja neid toidab, rääkimata nende hulgas sünnitamisest. Delfiinidega ujumine ja nende rahu rikkumine põhjustab seda, et delfiinid lahkuvad oma traditsioonilistest asualadest ja on sunnitud elukohta mujalt otsima.

Seega ei ole see idee eriti mõistlik nii ema ja lapse kui ka delfiinide seisukohalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles