Beatrice lapsi arvutitest eemal ei hoia

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beatrice.
Beatrice. Foto: Jelena Rudi

Ärinaine ja kolme lapse ema Beatrice ütles ajakirjale Naised antud intervjuus, et ei usu kunstlikult loodud piirangutesse ei iseenda puhul ega laste kasvatamisel. Tema väiksemad lapsed on muuhulgas väga osavad kõikvõimalikes arvuti-, telefoni- ja Wii-mängudes.

Erinevalt paljudest teistest emadest ei püüa Beatrice omalapsi virtuaalmaailmast eemal hoida ega seal viibimise aega piirata. «Lapsed omandavad alateadlikult oskusi, mis neile hiljem kasulikuks muutuvad,» selgitas ta. «Arvan, et katse üritada uuele põlvkonnale peale suruda eelmise põlvkonna lapsepõlve kombeid pole õige. Tänapäeval on arvuti võimaluste tundmine ju hea tarkus.»

Beatrice nentis, et kindlasti on maailmas sadu erinevaid kasvatusmeetodeid ja loomulikult on raske hinnata, mis on õige, mis on vale. «Minu meelest on inimesed erinevad ja see just ongi tore. Konformism ja pealesurutud ühiskonna normid ning nendest tulenev kiusamine või halvemini tundmine aga mulle ei istu,» lisas ta. «Kindlasti ei ütle ma oma lastele, et nad peavad olema teistsugused inimesed kui nad on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles