Vaata pilte: Utah' ülikoolihaiglas nägid ilmavalgust viisikud

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerikas sündisid möödunud nädalavahetusel viisikud, kes tänu kaheksale arstile, anestesioloogile ja kümnetele õdedele on täie tervise juures.

Guillermina ja Fernando Garcia perre sündis kolm tütart ja kaks poissi, kes jäävad haiglasse jälgimisele veel umbes kuueks nädalaks. Arstid on kindlad, et laste tervis on korras, kõikide laste sünnikaal jäi kilo ringi. Poisid on veel hingamisaparaatide all, kuid tüdrukud hingavad iseseisvalt.

Guillermina Garcia kandis lapsi 31 ja pool nädalat - lapsed sündisid seitse nädalat varem kui üksikud lapsed, kuid siiski kolm nädalat hiljem kui enamik viiskuid. Lisaaeg emaüsas tagas selle, et beebide kopsud jõudsid paremini välja areneda.

Intensiivraviosakonna juhi doktor Elizabeth O'Brieni sõnul läheb lastel imetlusväärselt hästi. Need olid esimesed viisikud, kes selles haiglas sündisid.

Rasestumiseks kasutasid lapsevanemad viljakusravimeid, mis tõstavad mitmikute saamise võimalust. Viisikute tulekust saadi teada varakult raseduse alguses. Guillermina on haiglas voodirežiimil olnud juba aprilli algusest saati.

Lapsed sündisid keisrilõikega kõigest kahe minuti jooksul. Iga last ootas arst ja kaks õde, kes kohe vastsündinutega tegelema hakkasid. Lapsed said nimeks Esmeralda, Fatima, Marissa, Fernando ja Jordan. Peres oli enne viisikuid ka aastane tütar.

Kui emalt küsiti, kuidas nad küll kuue lapsega hakkama saavad, kehitas naine õlgu, naeris ja vastas, et ta ei tea. «Nüüd, kui nad on juba siin, küll me siis hakkama saame,» kostis isa. «Raskem osa on juba läbi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles