Alasti magamine teeb saledaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

On avastatud, et paljalt magamine on väga kasulik nii inimese füüsilisele kui ka vaimsele tervisele.

Paljalt magava inimese uni on parem, sest nii pole kehal liiga palav ja ta säilitab enda loomulikku temperatuuri. Kuid lisaks võib paljalt magamine aidata ka kaalu langetada, kirjutab portaal Genius Beauty.

Kaalu langus on põhjustatud sellest, et tänu rahulikumale unele väheneb kehas stressihormooni kortisooli tase. Kortisool kontrollib näljatunnet ja säilitab energiat. Rahutu uni aga vastupidi tõstab kortisooli taset ja tõustes tunneb inimene end näljasena ning sööb päeva jooksul rohkem.

Lisaks on paljalt magamine ka teistel põhjustel väga kasulik. Riided võivad öösel põhjustada keha ülekuumenemist, mis mõjutab vananemisvastases protsessis tähtsate kasvuhormooni ja melatoniini teket. Kui keha temperatuur püsib loomulikuna, taastub nahk paremini ja keha toodab rohkem kasvuhormooni.

Üllatavalt on paljalt magamisel veel üks väga positiivne mõju: kui mõlemad partnerid magavad paljana ja nende kehad öösel üksteise vastu puutuvad, hakkab toimuma oksütotsiini tootmine, mis muudab seksuaalelu intensiivsemaks ja kirglikumaks!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles