Miks sa tõmbad ligi mehi, kes ei ole vabad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljudele naistele võib mingil hetkel tunduda, et kõik mehed kellega nad kohtuvad, on mingil põhjusel mitte saadaval. Alguses on küll kõik tore, kuid kui asi hakkab tõsisemaks minema, ütlevad mehed, et nad ei ole praegu suhteks valmis. Miks tõmbavad need naised ligi mehi, kes käituvad nii nagu nad suhet sooviksid, kuid tegelikult pole selleks valmis?

Suhteekspert Margaret Paul vastab, et tavaliselt on sellele probleemile kaks seletust. Sageli tõmbavad mitte saadaval olevaid mehi enda poole naised, kes alateadlikult kardavad ärapõlgamist ja seega on tegelikult hoopis ise mitte saadaval – kuigi nad seda ei tunnista, kirjutab Huffington Post.

Tavaliselt tõmbuvad üksteise poole emotsionaalselt sarnased inimesed – mitte saadaval oleva mehe hirm pühendumise ees võib tegelikult peegeldada hoopis sinu hirmu pühendumise ees. Kui sulle tundub, et sa pidevalt tõmbad ligi mehi, kes pole mingil põhjusel saadaval, tuleks vaadata ausalt enda sisse ja küsida endalt, kas hoopis sa ise ei karda mingil põhjusel ära põlgamist ja teise kaotamist.

Lihtne on uskuda, et sina oled suhtele avatud ja et kõik mehed on hõivatud, kuid tegelikult see tihti nii ei ole. Kui sa kardad pühendumist, võib sulle alateadlikult tunduda turvaline olla koos kellegagi, kes on hõivatud. Tihti tõmbab pühendumist kartvaid naisi abielus meeste poole. Neile tundub turvaline olla suhtes mehega, kes on abielus ja seega neile lõpuni kättesaamatu.

Teiseks laialdaselt levinud põhjuseks on, et suhtesse astudes või juba enne seda, hülgad sa enda. Sa muudad endale meeldiva mehe vastutavaks oma tunnete ja armastusväärsuse, turvalisuse ja heaolu eest ning seega peletad teda eemale.

Enesehülgamine tekitab väga sageli suhteprobleeme. Kui sa hülgad enese sellega, et ei vastuta enam ise enda turvatunde ja õnne eest ning muudad mehe vastutavaks sinu heaolu eest, jätad sa endast abivajaja mulje – see aga on hirmutav, eriti suhte alguses. Nii kardabki mees sinuga tõsisemasse suhtesse astumist ja hülgab sind.

Kui sa soovid, et sa tõmbaksid ligi mehi, kes ka tegelikult soovivad sinuga suhet alustada, tuleb alustuseks analüüsida ennast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles