Tuneesia topless-aktivisti ähvardab kuue kuu pikkune vanglakaristus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amina Tyler
Amina Tyler Foto: SCANPIX

Tuneeslannat, kes endast riputas internetti paljaste rindadega fotod, võib ees oodata kuni kuue kuu pikkune vanglakaristus.

Sellest teatas 19-aastase Amina Tyleri advokaat Mokhtar Jannene, edastab Huffington Post.

Tyler sai selle islamiriigi äärmusklerikaalidelt pärast piltide avalikustamist tapmisähvardusi.

Lisaks oli naine kehale kirjutanud, et ta keha kuulub talle, mitte kellelgi teisele.

Pealtnägijate kinnitusel kirjutas naine ka oma kodulinna Kairouani peamošee juures asuva surnuaia müürile Ukraina naisliikumise Femen nime. See jäädvustati videole.

Politsei arreteeris naise.

Advokaat Jannene sõnul ei esitatud Tylerile süüdistust rindade paljastamises, vaid ohtliku objekti kaasas kandmises. Probleemiks oli pastapliiatsi suurune kaitsevahend, millest sai tindisarnast ainet pritsida.

«Selle juhtumi puhul on tegemist juriidilise akrobaatikaga,» sõnas naise advokaat.

Tyler sai selle vahendi ühelt välismaa ajakirjanikult, kes teda intervjueeris. Ta jättis selle naisele enda kaitsmiseks. Politsei leidis selle naise käekotti läbi otsides.

Tylerit hoitakse Kairouani vanglas.

Noore naise ema esines möödunud nädalal Tuneesia televisioonis, kus ta selgitas, et ta tütar kannatab vaimsete häirete all.

Tyleri sõnul oli tal selle aasta aprillis plaanis minna Prantsusmaale ajakirjandust õppima, kuid ta tahtis enne protestida äärmusislamismi vastu.

Kuna naine avaldas protesti Kairouanis, mis on Tuneesia üks põhilisi religioonilinnu, tekitas ta kriitilise olukorra. Protesti ajaks oli Tuneesia valitsuses aina enam kasvanud ultrakonservatiivsete moslemite võim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles