Ameerika osariikides kehtivad pöörased abieluseadused!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Huffinton Post toob välja mõned Ameerika erinevates osariikides kehtivad pöörased abiellumist reguleerivad seadused.

Utah: Nõod võivad omavahel abielluda, kui nad on mõlemad vähemalt 65 aastat vanad.

Lisaks võivad abielluda juba ka 55-aastased nõod. Seda juhul kui kumbki pole enam võimalik järglasi saama.

Mississippi: Taotlejatele ei anta abiellumisluba kui nad on kas purjus, vaimuhaiged või imbetsillid.

Kui lubasid väljastav ringkonnakohtu ametnik otsustab, et kas üks või mõlemad taotlejad on purjus, vaimuhaiged või imbetsillid, ametnik abiellumisluba ei väljasta.

New Orleans: Müstikud, ennustajad ja kätejoonte lugejad ei või abielutseremooniaid läbi viia.

Kahju neist New Orelansi elanikest, kes loodavad, et nende lemmikennustaja neid paari paneb: selles osariigis on see illegaalne.

South Carolina: Üle 16-aastased mehed ei või naise võrgutamisel kasutada lubadust temaga abielluda.

South Carolina seaduste kohaselt on väärtegu see kui mees võrgutab naise lubades temaga abielluda. Naine peab oma sellekohast tunnistust aga ka tõestama ja ei tohi olla olnud mehe väärteo toimepanemise ajal «liiderlik ja voorusetu».

Montana: Pruut ja peigmees ei pea pulmas kohal olema.

«Kahe asendaja» seadus, mis on mõeldud USA relvajõudude liikmetele, lubab pruudil ja peigmehel abielluda kasutades asendajaid. See tähendab, et pruut ja peigmees võivad kumbki volitada kedagi nende asemel tseremoonia ajal kohal olema. Asendajad peavad andma abieluvanded ja pärast paberitele allakirjutamist on tegelikud pruut ja peigmees seaduslikult laulatatud. Kuigi ka mõned teised osariigid lubavad «ühe asendajaga» abielusid, on Montana ainuke, kus ei pruut ega ka peigmees pea pulmas olema.

Delaware: Abielu tühistamine on õigustatud kui üks või mõlemad pooled abiellusid üksnes naljaga või väljakutsena.

Delaware’is elades pole mõtet kedagi mängu «Tõde või tegu» käigus endaga abielluma meelitada, sest seal kehtib seadus, mis õigustab sellise abielu tühistamist. Huvitav, mitu inimest küll niimoodi julgustükina abiellus, et sellist seadust vaja oli... 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles