Ämmad ja miniad ei saagi hästi läbi saada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arusaam, et ämmade ja miniate suhe on alati pingeline, on mõneti õige – mõlemad naised võitlevad ju ühe ja sama mehe armastuse pärast.

Hiljutise uurimuse kohaselt on emad palju rohkem ärevil siis, kui nende pojad abielluvad, kui siis, mil abielluvad nende tütred, kirjutab Daily Mail.

Suurt ärevust tunnevad ka värsked miniad: enamik 133 küsitletud miniast vastas, et tunnevad end ämmaga suheldes väga ebakindlalt, kuna kardavad, et ämm räägib neist oma pojale halba või sekkub liiga palju nende ellu.

Ka üks 2008. aastal läbiviidud uurimus tuvastas sama tendentsi: 60 protsenti naistest tunnevad ämmaga suheldes pinget, kuid vaid 15 protsenti meestest tunnetavad vastavalt oma ämmaga pingelist suhet.

Hiljutine küsitlus uuris emade suurimad hirme seoses poegade abiellumisega ja kõige rohkem on emad mures oma poegade üldise heaolu pärast. Sellele järgneb mure, et poeg ei külasta neid enam nii tihti ja hirm, et naine nende poega muudab. Ämmad muretsevad ka selle pärast, et nende miniad teevad halvasti süüa, et nende pojad pole oma naisega õnnelikud ning et nemad muutuvad poja elus vähem tähtsamaks.

Uurimuse läbiviija professor Silvia Mikucki-Enyart sõnab, et paraku on ämmade ja miniate vaheline konkurents juba loomupärane, kuna mõlemad naised konkureerivad mehe eest hoolitseja rollile.

Sellises pingelises suhtes ei ole keeruline ka mehel, kuid professor Mikucki-Enyart sõnab, et mehe sõna on just tihti otsustava tähtsusega.

«Mees peab oma emale teada andma, et nüüdsest on naine tema elus prioriteet number üks, kuid muidugi ei tähenda see seda, et ta emasse varasemast vähem kiindunud oleks.»

Minia omakorda peaks proovima ämmaga sõbralikult suhelda ja hoidma teda pere asjadesse segatuna: näiteks kutsuma teda regulaarselt õhtusöögile või saatma lastest pilte.

Nii ämmad kui ka miniad peavad aga meelde jätma, et nende omavaheline suhtlus ei ole võistlus: nad mõlemad armastavad küll sama meest, kuid täiesti erineval moel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles