Tallinlase rahulikku und häirib kuke kiremine

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil kukk, taga kana.
Esiplaanil kukk, taga kana. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tarbija24 portaalile laekus kiri väsinud tallinlaselt, kes pole juba pikka aega akna all kireva kuke tõttu rahulikku und saanud nautida.

Tarbija24 portaal edastab lugeja kirja muutmata kujul:

«Käes on kauaoodatud soe ilm ja juba on olnud esimesed öödki, kus võib rahumeeli ööseks jätta lahti aknad. Kuid paraku ei tekita see kaugeltki mitte rahuliku und, sest hommikul alates päikesetõusust kireb keset linna kukk. Juba sügisel jõledalt pinda käinud elukas oli talve jooksul sootuks meelest läinud. Nimelt elan Tallinnas, Kristiines, Nõmme tee ääres. Ja siin suurte paneelmajade vahel on ka väiksemad eramud. Igal juhul on mul tekkinud küsimus, kas selliseid lärmakaid loomi on lubatud meie pealinnas või üldse mõnes linnas pidada? Sest kui iga pere soetaks omale kanad, siis... võiks tööpäeva ka kella viieks vabalt varajasemaks lükata, sest sellise kakofoonia saatel keeraks Konstantin Pätski hauas külge... Minu teada ei tohi näiteks linnas mesilasi pidada. Aga kas kanu ja lehmi võib? Tegelikult on päris naljakas ja absurdne situatsioon, aga see ei lase hommikuti üldse normaalselt magada. Tekib hirmus tahtmine minna sinna akna alla ja kah kireda, aga ilmselgelt viiks sinised vilkurid mu üsna ruttu sealt minema.»

Tallinna munitsipaalpolitsei ameti avalike suhete peaspetsialist Meeli Hunt nentis, et selliste loomade pidamise üle järelevalve teostamine ei kuulu munitsipaalpolitsei ameti pädevusse. Küsimusega, kas ja kuidas sellist kodulooma linnatingimustes üldse pidada tohib, tuleks avaldajal pöörduda keskkonnaameti või veterinaar- ja toiduameti poole.

«Mõistame Teie poole pöördunud inimese muret. Meie ametnikega konsulteerides jõuti otsusele, et Tallinna linna koerte ja kasside pidamise eeskiri ei sätesta kuke pidamist,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles