Kevadine suurpuhastus põletab rohkem kaloreid kui maratoni läbimine!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koristamine ei pruugigi enam nii tüütu tunduda!
Koristamine ei pruugigi enam nii tüütu tunduda! Foto: SCANPIX

Soovid bikiinihooajaks mõned lisakilod kaotada? Siis on aeg nurgast tolmuimeja võtta! Uus uurimus väidab, et kodu koristamine võib olla kalorite põletamisel isegi efektiivsem kui maratoni jooksmine.

Nimelt vahendab Daily Mail, et põhjaliku kodu koristamise käigus põletab keskmine inimene 3655 kilokalorit. See võrdub 30 suure klaasi veini või 20 saiakesega ning on isegi rohkem kui keskmiselt 42 195 meetri jooksmisega põletatakse.

Uurimuses osalesid koduomanikud, kel paluti üles märkida kevadpuhastuse käigus tehtavad tööd ning nendeks kuluv aeg.

Kõige populaarsemateks töödeks olid tolmuimejaga puhastamine ja tolmu võtmine, kappide tühjendamine ja korrastamine, põrandate küürimine, akende pesemine ja mööbli ümbertõstmine.

Kappide korrastamisega (tühjaks tõstmine, puhastamine ja asjade uuesti tagasi panemine) põletasid osalejad kõige rohkem kilokaloreid: selleks kulus osalejatel keskmisel neli tundi, mis põletas 952 kalorit.

Tolmu võtmine põletas aga vastupidiselt kõige vähem kilokaloreid: uurimuses osalejad kulutasid sellele tööle kaks tundi ja põletasid 170 kilokilokalorit tunnis.

Keskmine kevadpuhastus võttis aega 16 tundi ja 20 minutit ning keskmiselt kestis see neli päeva. Põletades kokku 3655 kilokalorit, edestas see maratonijooksu, mille käigus sõltuvalt jooksja pikkusest, kaalust ja kehaehitusest põletatakse 2500 kuni 3500 kilokalorit.

 «Ma olen üllatunud kui palju kilokaloreid ma lihtsalt maja kordategemisega põletan. Kui järele mõelda, siis selle käigus tõstan ma palju asju, mis on kasulik ülakehale ning lisaks kõnnin ma palju treppidest üles-alla ja venitan end, mis on kasulik mu jalgadele,» sõnas üks uurimuses osaleja. «Teades nüüd, kui kasulik see mulle on, ma peaaegu et soovin rohkem koristada!»

Teine lisas: «Nüüd ma siis tean, miks mu lihased tihti peale korralikku koristamist valutavad. Rahuldust pakkuv on teada, et lisaks kodu ilusaks tegemisele põletan ma seda tehes ka nii palju kilokaloreid ja võin end seega hiljem millegi maitsvaga premeerida.»

Ühe uurimuse korraldaja selgitusel on hea teada, kui palju kaloreid üks või teine kodutöö põletab. Ta arvas, et teades näiteks, et kappide põhjalik korrastamine nii palju kaloreid põletab, ei ole see enam nii tüütu tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles